Tgrt Haber
24 Mart 2014 20:30 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Beşir Atalay, 'Yanlış yaptılar ve sonucunu gördüler'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, partisinin Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mehmet Saygılı’nın seçim koordinasyon merkezini ziyaretinde gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Beşir Atalay, 'Yanlış yaptılar ve sonucunu gördüler'
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,Mehmet Saygılı, yerel seçimler,

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye Suriye sınırında Türk savaş uçaklarının bir Suriye savaş uçağını düşürmesiyle ilgili olarak, “Bunu seçim öncesi vesaire diye speküle edenler var. Onlara doğrusu hayret ediyorum. Kınıyorum da. Böyle bir durumda ne yapılabilirdi? Suriye uçaklarına seçim öncesi gelinde siz bizim hava sahamızı ihlal edin mi dedik, davet mi ettik. Neticede kendileri yanlış yaptılar ve karşılığını gördüler” dedi. Bir gazetecinin Suriye uçağının düşürülmesiyle ilgili sorduğu soru üzerine, hava ihlaline karşı 4 kez uyarı yapıldığını ancak dikkate alınmadığı için düşürüldüğünü söyledi. Bakan Atalay, “Haklı bir gerekçeye dayanıyor. Bizim orada tavrımız çok açık. Biz bunu çok önceden ilan ettik. Angajman kurallarını yeniledik, bunları ilan ettik ve herkes bunu biliyor. Orada yapılacak başka bir şey yoktu. Eğer orada siz gerekeni yapmasaydınız o yanlış olurdu. Onun için büyük bir devlet ciddiyeti içerisinde yapılması gereken yapılmıştır. Ülkemizin menfaatlerinin korunması için her ne gerekiyorsa her zaman yaparız. Doğrusu bunu seçim öncesi vesaire diye speküle edenler var. Onlara doğrusu hayret ediyorum. Kınıyorum da. Böyle bir durumda ne yapılabilirdi? Suriye uçaklarına seçim öncesi gelinde siz bizim hava sahamızı ihlal edin mi dedik, davet mi ettik. Neticede kendileri yanlış yaptılar ve karşılığını gördüler” diye konuştu.
Bir gazetecinin, paralel yapı unsurlarınca telefonla mesaj atılarak, AK Parti mitinglerinin iptal edildiği yönündeki iddiaları sorması üzerine ise Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Bunlar tabi çaresizlik. Yine söylüyorum çok üzücü bir şey. Sokaklarda, seçim meydanlarında ve telefon başlarında bu paralel yapı unsurları siyasi partilerden daha çok çalışıyor partimiz aleyhine. Yani muhalefet partilerinden daha çok partimiz aleyhine bu yapı çalışıyor. Bunlar güya biz siyasetten uzak dururuz dediler ama şuanda tam siyasetin göbeğindeler ve ne yapıyorlar? Sadece dedikleri şu, AK Parti’ye oy vermeyin, nereye verirseniz verin. Her yerde hangisi kuvvetliyse AK Parti’den sonra ona verin. Mitinglerle ilgili, bugün Başbakanımız konuşmasında açıkladı bizim sandık müşahitlerimizin isim listesi var onu ele geçirmişler oradan arıyorlar senin sandığın değişti, o bina değil de şu bina gibi böyle buna benzer yapabileceklerini yapmaya çalışıyorlar. Bunlar tabi fazla bir fayda vermez. Allah’ın izniyle vatandaşımız öyle çok bilinçli, neyin ne olduğunu çok iyi kavrıyor. Ve güvenli bir şekilde bu seçime gidiyoruz. Herkes görecek biz gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...