Tgrt Haber
04 Aralık 2014 13:27 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

SGK rapor parası sorgulama-Rapor param yattı mı?

SGK rapor parası hakkında bilmeniz gerekenleri bu yazımızda inceledik. SGK rapor parası sorgulama ekranı sayesinde rapor parası ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

SGK rapor parası sorgulama-Rapor param yattı mı?
sgk rapor takip,sgk rapor girişi sorgulama,sgk rapor bildirimi,sgk rapor girişi nasıl yapılır,sgk rapor girişi,sgk rapor sorgulama,sgk rapor girişi süresi,sgk rapor ödemesi sorgulama

Günümüz koşullarında, teknolojinin gelişmesiyle birlikte, işlerimizin çoğunu internet üzerinden gerçekleştirmekteyiz. Bu kapsamda, Sosyal Güvenlik Kurumu günlük hayatımızı kolaylaştırmak adına yapmış olduğu internet uygulamaları sayesinde, hayatımızda birçok kolaylık sağlamıştır. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu uygulamaları sayesinde işlerimizi internet üzerinden rahat ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bu işlemleri sayesinde zamandan tasarruf sağlarken aynı zamanda SGK merkezlerine giderek kuyruklarda beklememize de gerek kalmamıştır. Aynı zamanda yaşanabilecek işlem karışıklıklarında önüne geçilmeye çalışılarak, en hızlı hizmeti almanız sağlanmaya çalışılmıştır.
Sosyal Güvenlik Kurumunun bu uygulamalarından birisi de SGK rapor parası sorgulama işlemidir. SGK rapor parası sorgulama işleminizi de Sosyal Güvenlik Kurumu online uygulamaları sayesinde bizlere vermiş olduğu imkanlar kapsamında internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirmektesiniz.
SGK rapor parası sorgulama sistemi, sigortalı olarak çalışmakta olduğunuz işyerinizden, hastalık, kişisel rahatsızlıklar veya mesleki bir rahatsızlığınız yüzünden almış olduğunuz rapor sonucunda, sigorta paranızın ne kadar olacağını öğrenebilmeniz için geliştirilmiş bir uygulamadır. Sigortalı olarak çalışmakta olduğunuz işyerinizde, bahsetmiş olduğumuz bu rahatsızlıklardan dolayı almış olduğunuz bu rapor sonucunda, çalışmadığınız günlerin ücretleri mağduriyetinizi karşılamak adına Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ise bu amaç doğrultusunda SGK rapor parası sorgulama işlemini uygulamaya koyarak, vatandaşlarımızın bu konuda bilgi edinmesini sağlayarak ne kadar rapor parası alacaklarının bilgisini vermiştir.
SGK rapor parası sorgulama işleminizi gerçekleştirmeden önce dikkat etmeniz gereken nokta ise, rapor paranızı alabilmeniz için, yapacak olduğunuz rapor parası başvurusundan önce, en az 90 günlük prim yatırımı yapmış olmanız gerekmektedir. 90 günden az prim yatırmış olan vatandaşlarımız rapor parası almaya hak kazanamazlar. Ayrıca, rapor parası almak isteyen vatandaşlarımızın, Sosyal Güvenlik Kurumuna gerekli olan sebeblerini belirtmiş oldukları bir dilekçe vermeleri de gerekmektedir.
Bu yazımızda sizlere SGK rapor parası sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgiler vereceğiz. SGK rapor parası sorgulama işleminizi yapmak istiyorsanız ilk olarak yazımızın devamında sizler için verecek olduğumuz adımları takip etmeniz gerekmektedir.
SGK rapor parası sorgulama işleminizi iki farklı şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahipsiniz. Bunlardan biri, şifreye ihtiyaç duymadan yalnızca kimlik bilgileriniz ile birlikte E-SGM sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlemdir. Diğer bir seçeneğiniz ise şifreniz ile E-devlet sistemi üzerinden yapacak olduğunuz işlemdir. Her iki yöntem ile SGK rapor parası sorgulama işleminizi gerçekleştirebilir ve gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Şifreye ihtiyaç duymadan yapacak olduğunuz işleminizi E-SGM sistemi üzerinden yapmanız gerekmektedir. E-SGM sistemine SGK rapor parası sorgulama işlemi için girdiğinizde ilk olarak yapmanız gereken TC vatandaşı iseniz bu konuda ilgili butonu tıklayarak uyruğunuzu belirtmeniz gerekmektedir. Sonrasında kişi bilgisi sorgulama ekranında sizden bazı bilgi girişlerinizi yapmanız istenmektedir. Bunlar; TC kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğunuz il, doğum yılınız, cilt numarası bilgilerinizdir. Bu bilgi girişlerinizi yaptıktan sonra ekranda verilen güvenlik kodunu girmeniz gerekmektedir. Bilgileri sorgula butonu yardımıyla birlikte SGK rapor parası sorgulama için sisteme giriş yapabilirsiniz.
Sonrasında ise, 'iş görememezlik ödeme' seçeneğinden bağlı olduğunuz SSK veya BAĞ-KUR kurum seçiminizi yapmanız gerekmektedir.SGK rapor parası sorgulama işleminiz bağlı olduğunuz kuruma göre yapılacaktır. Bu işlemlerinizden sonra SGK rapor parası sorgulama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınız ve konu ile ilgili bilgilerinize de ulaşarak, sigorta paranızı öğrenebilirsiniz.
TC vatandaşı değil iseniz, yapmanız gerekenler; ekran üzerinde yer alan yabancı butonuna tıklamanızdır. Sonrasında, TC kimlik numaranızı, ikamet tezkere numaranızı, doğum yılınızı girmenizdir. İstenilen güvenlik kodu girişinizden sonra yukarıda bahsetmiş olduğumuz adımların aynısını uygulayarak, SGK rapor parası sorgulama işleminizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Şifresiz olarak gerçekleştirme işlemizin yanı sıra şifreniz ile işlem yapabilme seçeneğine de sahipsinizdir. Şifre ile SGK rapor parası sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden yapabilmektesiniz. SGK rapor parası sorgulama işleminizi E-devlet sistemiz üzerinden yapabilmek için ilk olarak şifreye ihtiyacınız olacaktır. Şifrenizi bilmiyor iseniz, kimlik bilgilerinizin yer aldığı başvuru formu ile birlikte herhangi bir PTT şubesine yapacak olduğunuz başvuru ile kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Şifrenizi öğrenme işleminiz için 2 tl gibi bir işlem ücreti ödemeniz gerekmektedir. Eğer, şifrenizi aldıktan sonra, unutma gibi sorunlar sonucunda tekrar alma işlemini yapmak isterseniz, yeniden PTT şubelerine yapacak olduğunuz başvurularınız için 4 TL işlem maliyet ücreti ödemeniz gerekmektedir.
Şifrenizi edindikten sonra ise, yapmanız gereken E-Devlet sitesi üzerinden SGK rapor parası sorgulama işleminizi gerçekleştirmenizdir. SGK rapor parası sorgulama işleminiz için ilk olarak, ekran üzerinde kimliğimi şimdi doğrula butonuna basmanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra kimlik doğrulaması için bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. TC kimlik numaranızı ve edinmiş olduğunuz E-Devlet şifrenizi sisteme girmeniz gerekmektedir. Bu bilgi girişlerinizden sonra 'Sisteme giriş yap' butonuna tıklamalısınız. Bu işleminizden sonra SGK rapor parası sorgulama işleminizi yapmak için ilgili sayfaya yönlendirileceksinizdir. Tüm bu şifreniz ile gerçekleştirmiş olduğunuz adımlardan sonra SGK rapor parası sorgulama işleminizi gerçekleştirmiş olacaksınızdır.
Yazımızda sizlere bahsetmiş olduğumuz gibi SGK rapor parası sorgulama işleminizi iki farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bizlere sağlamış olduğu bu uygulama ile konu ile ilgili gerekli bilgilerinize ulaşmak daha kolay bir hale gelmiştir. 7 gün 24 saat kullanabildiğimiz bu uygulama sayesinde SGK rapor parası sorgulama işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...