Tgrt Haber
04 Mart 2016 09:53 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:09

YGS giriş belgeleri, açıklandı - YGS giriş belgesi, sınav giriş belgesi çıkartma, nerede sınava gireceğim?

YGS giriş belgesi çıkarma, YGS giriş belgesi, ygs 2016 giriş belgesi, nerede sınava gireceğim, ais sınav giriş belgesi çıkarma, bu soruların burada bulabilirsiniz. YGS giriş belgesi belli oldu. 13 mart 2016 ÖSYM aday işlemleri sistemi yükseköğretim sınav giriş belgesi nasıl çıkarılır, nerede sınava gireceğim ve YGS sınavı gelişmelerini haberimizde takip edin...

YGS giriş belgeleri, açıklandı - YGS giriş belgesi, sınav giriş belgesi çıkartma, nerede sınava gireceğim?
ygs belgesi, ygs giriş belgesi belli oldumu, ygs giriş belgesi öğrenme, ygs giriş belgesi ne zaman, ygs giriş belgesi çıkarma, ygs, ygs giriş belgesi, ygs 2016 giriş belgesi,nerede sınava gireceğim, ais sınav giriş belgesi çıkarma,

YGS giriş belgeleri, açıklandımı öğrenciler  tarafından en ço merak edilen konular arasında yer alıyordu. YGS giriş belgesi, çıkarma, ygs, ygs giriş belgesi, ygs 2016 giriş belgesi, nerede sınava gireceğim, ais sınav giriş belgesi çıkarma, bütün bu soruların cevabını buradan öğrenebilirsiniz. YGS giriş belgesi nasıl çıkarılır? sorusunun cevabı ÖSYM tarafından geldi. 2016 yılında yükseköğretim sınavına girecek olan adaylar tarafından çok merak edilen YGS sınav giriş yerleri bugün 03 Mart 2016 saat 14.00'te ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzererinden açıklandı. Sınav giriş yerleri ve YGS giriş belgesi çıkarma işlemini haberi devamında bulunan linkleri tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. ÖSYM bu yıl yayınladığı sınav takviminde değişikliğe giderek YGS Sınav sonuçlarının açıklanma tarihini de önceden bildirdi. Buna göre, 13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan sınavın sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacak. Sınav ile ilgili bir başka değişiklik de sınav yerlerinde yaşandı. Şırnak'tan sınava girmek için başvuruda bulunan adaylar, İçişleri Bakanlığı’nın güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep Nizip, Gaziantep Merkez, Batman ve Siirt sınav merkezlerinden birinde sınava alınacaklar. 

ÖSYS GİRİŞ YGS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI - TIKLA ÖĞREN

 

YGS SINAV GİRİŞ BELGESİ AÇIKLANDI
2016 yılında YGS sınavına girecek olan adayların heyacanlı bekleyişi yarın sona eriyor. Üniversite girişte ilk basamak olan YGS Giriş belgesi 03 Mart'ta erişime açılıyor. Yüksek Öğretime Geçiş sınavı olarak bilinen YGS sınavı 13 Mart 2016  günü gerçekleşecek. ÖSYM bu yıl değişiklik yaparak sınav sonuçlarının açıklama takvimini de önceden belirledi. 13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan YGS sınavının sonuçlarının 25 Mart 2016 açıklanması planlanıyor. Bu sınavda baraj puanını geçen adaylar ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girmeye hak kazanacaklar. 03 Mart 2016 saat 14.00 itibari ile başlayan sınav giriş belgeleri 13 Mart saat 10.15'e kadar çıkartılabilecek.

YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ SORGULAMA EKRANI NEDİR NASIL ÇALIŞIR?

2016 YGS adayları YGS sınav giriş yerlerini öğrenmek ve YGS 2016 sınav giriş belgesini nasıl alacaklarını merak ediyor. YGS 2016 sınav giriş yerlerini öğrenmek isteyen ve YGS sınav giriş belgesi çıktısı almak isteyen adaylar bilgisayarlarının arama çubuğuna ais.osym.gov.tr yazarak aşağıda görüntüsü bulunan ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sayfası'na ulaşacaklar.
Daha sonra TC Kimlik Numarası ve ÖSYM Aday Şifresi'ni sisteme giren YGS 2016 adayları YGS sınav giriş yerlerine ilişkin bilgilere ulaşabilecekler. Adaylar aynı ekrandan YGS 2016 sınav giriş belgelerinin çıktılarını da alabilecekler.

YGS 2016 SINAV GİRİŞ BELGESİ ÖSYM UYARDI!

ÖSYM YGS 2016'ya girecek adaylara ayrıca YGS sınav giriş belgesi göndermeyecek. Adayların YGS 2016'ya girebilmeleri için mutlaka YGS sınav giriş belgelerinin çıktılarını ais.osym.gov.tr'den almaları gerekiyor.

ÖSYM ADAY ŞİFREMİ UNUTTUM YGS SINAV GİRİŞ BELGEMİ NASIL ALABİLİRİM?

YGS sınav giriş belgenizi alabilmek için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenizin yanınızda olması gerekiyor. Ancak bu şifrenizi unuttuysanız veya kaybetmiş olmasanızda sorun değil, bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Yeni şifre almak için, ÖSYM'nin sitesine göriş yaparak “Şifremi Unuttum” seçeneğini seçiyorsunuz, yöneltilen soruları doğru olarak yanıtladıktan sonra yeni şifrenizi tanımlayarak şifrenizi alabiliyorsunuz. İnternet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine ya da YGS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurrak şifre alabiliyorsunuz. İligli merkezlerin adreslerini ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmamanız gereken önemli nokta sizin adınıza sizden başkası şifre alamaz.

21

YGS SINAV YERLERİNDE DEĞİŞİLİK YAPILDI

YGS Sınav yerleri ile ilgili olarak; ÖSYM güvenlik sorunları gerekçesiyle, 13 Mart'da yapılacak olan YGS Sınavını Şırnak’ta yapmama kararı aldı. Sınava giriş belgelerinde Şırnak yazan öğrenciler, bu il yerine başka şehirlerde sınava alınacaklar. İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik yazısı üzerine Şırnak'da sınava girecek olan öğrenciler sınav yerimde yapılan değişiklik ile Batman, Gaziantep Merkez, Gaziantep Nizip, Siirt illerinden birinde sınava alınacak. Ölçme, seçme ve yerleştirme merkezinin Şırnak ilinde yapılacak YGS sınavı ile ilgili açıklaması şöyle "Sınava Şırnak ilinde girmek için başvuruda bulunan adaylar, İçişleri Bakanlığının güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda Gaziantep Merkez, Gaziantep Nizip, Batman ve Siirt sınav merkezlerinden birinde sınava alınacaklardır." şeklinde oldu.

2016 YGS ÖSYS GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI ALMA RESİMLİ ANLATIM

Adaylar 'Sisteme Giriş' bölümünü tıklayarak aşağıdaki sayfaya girildikten sonra, İşlem tipi bölümünden sınav giriş belgesi dökümünü seçerek ÖSYS başlığını tıklamnız yeterli!

ygs sınav giriş belgesi alma

son dakika haberleri, ygs

ÖSYM SINAV GİRİŞ BELGELERİ İLE İLGİLİ DUYURUSU

Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
Bu belgeyi, T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebilirsiniz.
Belgenin üzerinde sınava gireceğiniz merkez, bina, salon bilgileriniz ile fotoğrafınız bulunmaktadır. Hiçbir aday sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez.
Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.
Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur.
Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir.
Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.
Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar yenisini internetten edinebileceklerdir.
Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır.

YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLECEK

YGS sınavına az bir süre kala ÖSYM tarafından sınav giriş belgelerinin açıklanacağı tarih ile ilgili açıklama geldi. Buna göre, 03 Mart 2016 Perşembe günü sınav giriş yerleri belli olacak. ÖSYM’nin resmi sitesinden açıklanacak olan Sınav giriş yerlerini adaylar, ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler. 

YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ İLE İLGİLİ ÖSYM'DEN FLAŞ AÇIKLAMA GELDİ

2016 yılı YGS sınav giriş yerleri için ÖSYM tarafından beklenen açıklama geldi. Buna göre, ÖSYM YGS 2016 sınav giriş yerleri açıklamasına göre, adaylar 3 Mart Perşembe gününden itibaren ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi ais.osym.gov.tr'den sınav giriş yerlerini öğrenebilecek ve YGS sınav giriş belgesi çıktılarını alabilirler.

ÖSYM'DEN YAPILAN YGS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLAMASI ŞÖYLE;

2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) başvuru alma işlemleri 6-20 Ocak 2016 tarihleri arasında tamamlanmıştır. ÖSYS’nin ilk basamağı olan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016-YGS) 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacaktır. 2.178.563 adayın katılacağı sınav 173 il/ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7.300 bina, 117.000 salonda görev yapacak toplam 303.000 sınav görevlisi ile gerçekleştirilecektir.

YGS 2016 SINAV GİRİŞ YERLERİNDE DEĞİŞİKLİK

2016 yılında YGS Sınavına Şırnak ilinde girmek için başvuruda bulunan adaylar, İçişleri Bakanlığı’nın güvenlik içerikli yazısı doğrultusunda sınava; Gaziantep Merkez, Gaziantep Nizip, Batman ve Siirt sınav merkezlerinden birinde sınava alınacaklardır.

2016 YGS sınavına girecek tüm adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren ve sınava girişte yanlarında bulundurmaları gereken Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 3 Mart 2016 tarihinden itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebileceklerdir.

ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPMALIYIM

Telefondan Bilgilerimi Vererek Şifre Alabilir Miyim? ÖSYM’nin Telefon üzerinden şifre verme uygulaması yoktur. Yeni Şifrenizi, bulunduğunuz ildeki ÖSYM Sınav Koordinatörlüğünden ya da Sınav Koordinatörlüğü yetkisi olan Başvuru Merkezlerinden (Ortaöğretim Kurumları) alabilirsiniz.

ŞİFREMİ UNUTTUM, YENİ ŞİFRE ALAMIYORUM

Sistemde güvenlik sorunuz tanımlı değildir.  uyarısı veriyor. Ne yapabilirim?

Şifre değiştirme işlemi yaparken bir güvenlik sorusu belirlemediğinizden dolayı sistem size bu uyarıyı veriyor. Size en yakın Sınav Koordinatörlüğü yetkisi olan başvuru merkezi konumundaki bir ortaöğretim kurumundan veya sınav Koordinatörlüklerimizden şifre edinebilirsiniz.

ÖĞRENCİLERİN YGS SINAVINA GİRECEKLERİN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKENLER NELER?

Öğrenciler sınava gelirken kesinlikle, telefon, cüzdan, bozuk para, toka, takı v.b hiçbir şey getirmemeleri gerekiyor. Bunun yanında sınava giriş belgesi ve kimliğini belirten, pasaport, nüfus cüzdanı ya da ehliyeti yanlarında taşımaları mecburi. Adaylar, sınava giriş belgelerini 3 Mart tarihinden itibaren ÖSYM aday işlemleri adresinden alabilirler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...