Tgrt Haber
29 Kasım 2021 22:37

30 Kasım Ankara okullar tatil mi? İzmir Bursa’da eğitime ara verilecek mi? İşte son durum

Lodos ve fırtına sebebiyle 30 Kasım’da İstanbul’daki okulların tatil ilan edilmesi ile, gözler diğer illere çevrildi! “Ankara’da okullar tatil mi, İzmir ve Bursa’da okullar tatil olacak mı? 30 Kasım’da yüz yüze eğitime ara verilecek mi?” sorularının cevabını araştırmaya devam eden vatandaşlar; hangi illerde okulların tatil olacağını da merak ediyor. Peki, 30 Kasım’da hangi illerde okullar tatil olacak, Sakarya’da, Kocaeli’nde okullar tatil mi? Valiliklerden açıklama geldi mi? Kaç gün tatil olacak? Detaylar haberimizde…

30 Kasım Ankara okullar tatil mi? İzmir Bursa’da eğitime ara verilecek mi? İşte son durum
30 Kasım,okul tatil,lodos,eğitim

“Ankara’da okullar tatil mi? Hangi şehirlerde okullar tatil, 30 Kasım’da okullar tatil olacak mı” sorularının cevabını araştıran ve son dakika açıklamalarını an be an takip eden vatandaşlar, yarın okulların yüz yüze eğitime devam edip etmeyeceğini merak ediyor. İç Anadolu, Ege ve Marmara bölgesinde bugün etkili olan fırtına sebebiyle birçok şehirde başlayan hareketlilik, eğitimi de etkiledi ve İstanbul’da okulların tatil olmasıyla birlikte, diğer şehirlerden gelecek valilik açıklamaları da beklenmeye başladı. “30 Kasım Salı hangi illerde okullar tatil olacak?” Haberimizde!

30 KASIM’DA OKULLAR HANGİ İLLERDE TATİL OLACAK?

Lodos ve fırtına sebebi ile yaşanan olumsuz hava şartları, ulaşımdan eğitime kadar pek çok son dakika gelişmesine sebep oldu. İstanbul Valiliği’nin yaptığı açıklama ile, İstanbul’da okullar tatil ilan edildi. Ardından, Kocaeli Valiliği de okulların tatil olduğunu açıkladı. Diğer illerin valiliklerinden yapılacak yeni açıklamalar beklenirken; Ankara Valiliği ise vatandaşlara “fırtına” uyarısında bulundu, yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

YÜZ YÜZE EĞİTİME LODOS ENGELİ

"Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 29 Kasım Pazartesi gecesi ve 30 Kasım Salı günü sabahının ilk saatlerinden itibaren Ankara'da rüzgârın batı ve güneybatı (lodos) yönlerinden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın etkisiyle yaşanabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denilerek son duruma dair bilgiler aktarıldı fakat okulların tatil olup olmadığına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

SAKARYA VALİLİĞİNDEN TATİL AÇIKLAMASI

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, kentte etkili olan kuvvetli rüzgar ve fırtınanın, sağanakla beraber yarın da sürmesinin beklendiğini belirtti.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyaran Kaldırım, "Sevgili hemşehrilerim, ilimizde hayatı olumsuz etkilemeye devam eden hava koşulları ve lodos nedeniyle, eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadesini kullandı.

Vali Kaldırım, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün izinli sayılacağını aktardı.

YALOVA DA TATİL KARARINI DUYURDU

Yalova Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, il genelinde devam eden olumsuz hava koşullarının ve lodosun, yarın da devam edeceği hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hemşehrilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için resmi-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerimiz, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kurslarımız ile özel okullardaki takviye kurslarımız da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında 30 Kasım 2021 Salı günü, bir günlük ara verilmesi uygun görülmüştür. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malul ve engellilerimiz, hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın bir gün süreyle idari izinli sayılacaklardır."

BURSA'DA YÜZ YÜZE EĞİTİME LODOS ENGELİ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle yarın bütün eğitim öğretim kurumlarındaki yüz yüze eğitime bir günlüğüne ara verildiğini belirtti.

Vali Canbolat, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağını bildirdi.

BALIKESİR'DE DE YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, "Sevgili vatandaşlarımız, ilimiz genelinde etkisini sürdüren kuvvetli fırtınanın neden olabileceği olumsuz durumlar göz önüne alınarak, yarın ilk ve orta dereceli okullarda yüz yüze eğitime ara verilmiştir." ifadesini kullandı.

Vali Şıldak, kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de izinli sayılacağını belirterek, vatandaşlara tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, il genelinde devam eden olumsuz hava koşullarının ve lodosun, yarın da devam edeceği hatırlatıldı.

Fırtınanın yer yer 100 kilometre hıza ulaşmasının beklediği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm eğitim ve öğretim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü ara verilmesine karar verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile personel ile engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personel idari izinli sayılacaktır. Kuvvetli rüzgar, fırtına ve tam fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir. İl Afet Müdahale Planında görevli bulunan çalışma gruplarının personel, taşıt ve ekipman olarak müdahale için hazırlıklı bulunmaları gerekmektedir."

TEKİRDAĞ'DA DA YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan verilere göre bugün ilimizde yaşanan olumsuz hava koşullarının yarın da (30 Kasım 2021 Salı günü) devam edeceği anlaşılmıştır. Tekirdağ’da görev yapan bazı kamu görevlileri ile öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için resmi-özel tüm okullar, Halk Eğitim Merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, her türlü kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine valiliğimizce 30 Kasım 2021 Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik rahatsızlığı bulunan personelimiz ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın belirlenen aynı tarihte idari izinli sayılacaklardır. Değerli Tekirdağlı hemşehrilerimizin dikkatine sunulur" denildi.

DÜZCE VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Marmara ve Ege Bölgesi'nde sabah saatlerinde etkisini artırmaya başlayan lodos hayatı adeta felç etti. Düzce kent merkezinde ağaçlar ve elektrik direkleri devrilirken, bazı binaların üzerindeki tenteler uçtu. Şiddetli fırtına sebebi ile İstanbul ve Kocaeli, Sakarya’dan sonra Düzce’de de yarın yüz yüze eğitime ara verildiği açıklandı. Eğitime bir gün ara verileceğini sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Düzce Valisi Cevdet Atay, “Kıymetli hemşehrilerim Düzce'de hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır” dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN “TATİL” AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, hava şartları nedeniyle eğitime ara verileceğini:

"Sevgili hemşehrilerim; İstanbul'da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle;Eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir."  diyerek açıkladı.

SİNOP'TA TATİL KARARINI AÇIKLADI

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre, kentte yarın akşam saatlerine kadar olumsuz hava koşullarının etkili olmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Buna göre il genelindeki tüm resmi ve özel okullar ile özel eğitim kurumları, halk eğitim ve özel eğitim kurslarında eğitime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanlarımıza da bugün idari izin verilmiştir."​​​

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...