Tgrt Haber
19 Ocak 2022 09:01

Ara tatil için korkutan senaryo! Omicron Anadolu'ya çıkarma yapacak

Türkiye’de koronavirüsün Omicron varyantının çıkması ile birlikte vaka sayıları 70 bine dayandı. Omicron varyantının yüzde 80’i batı illerinde olduğu belirtilirken Cuma günü başlayacak sömestir tatili nedeniyle artacak hareketlilik ile Omicron'un Anadolu’ya taşınmasından endişe ediliyor.

Ara tatil için korkutan senaryo! Omicron Anadolu'ya çıkarma yapacak
Omicron,ara tatil,,sömestir,

Dünyada ilk kez Güney Afrika’da ortaya çıkan koronavirüsün Omicron varyantı vaka sayılarını patlattı. Türkiye’de günlük vaka sayısını 80 bine kadar çıkaran varyant neden sık sık Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara hatırlatma dozu çağrısında bulunuluyor.

ANADOLU’YU BEKLEYEN OMİCRON TEHDİTİ

Türkiye’de baskın varyant haline gelen Omicron vakalarının yüzde 80’e yakını batı illerinde görülürken okullarda başlayacak olan sömestir tatili nedeniyle olacak hareketlilik nedeniyle virüsün Anadolu’ya taşınmasından endişe ediliyor. Üniversitelerin yanı sıra, lise ve ilköğretim okullarındaki sömestir tatili koronavirüs vakalarının artmasını gündeme getirecek. Uzmanlar yaşanacak 10 gün hareketlilik Anadolu illerinde düşük olan vaka sayısını arttırması tahmin ederken uçak yolculuğu hariç, diğer toplu taşıma araçlarında PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasının da vakaların artmasında etkili olacağı kaydediliyor

Ara tatil için korkutan senaryo! Omicron Anadolu'ya çıkarma yapacak

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...