Tgrt Haber
08 Şubat 2024 04:01 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 04:01

Kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı: 2 ilde okullar tatil edildi! İşte 8 Şubat'ta okulların tatil edildiği iller

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ardahan'da üçüncü kez okullar tatil edilirken, Van'da da 1 ilçede 8 Şubat Perşembe günü eğitime ara verildi.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
Kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı: 2 ilde okullar tatil edildi! İşte 8 Şubat'ta okulların tatil edildiği iller
kar tatili,okul

Batıda güneş kendisini gösterirken, doğu illerinde kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yoğun kar yağışları tatil haberlerini de beraberinde getiriyor. 

ARDAHAN'DA 3. KEZ TATİL EDİLDİ

Ardahan'da yoğun kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 8 Şubat Perşembe tatil edildi.

Kar kalınlığının 96 santimetre ölçüldüğü Ardahan kent merkezi ile merkeze bağlı köyler için 3'üncü kez tatil kararı alındı.

Vali Hayrettin Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte yoğun kar yağışı ve tipinin ulaşımı aksattığını bildirdi.

Kararın il merkezi ve merkeze bağlı köyler için alındığını belirten Çiçek, şunları kaydetti:

"Değerli Ardahanlı hemşerilerim 5 ilçemizde belediye ekiplerinin ilçe içi yolları açması sebebiyle yarın eğitime engel bir durum yoktur. İl merkezindeki yollarımızda kar engeli devam ettiğinden öğrencilerimizin mağdur olmaması için tatil kararı aldık."

VAN'DA 1 İLÇEDE EĞİTİME ARA

Van'ın Çaldıran ilçesinde yoğun kar yağışından dolayı kırsal mahalle okulları ile taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Çaldıran Kaymakamlığı sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "İlçemizde devam eden yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebiyle kırsal mahalle okullarımıza ulaşım sağlanması noktasında sorun yaşanmaması nedeniyle 8 Şubat 2024 Perşembe günü köy okulları ve taşımalı eğitim çerçevesindeki öğrenciler için eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...