Tgrt Haber
26 Kasım 2018 09:35

MEB Liseye Geçiş Sınavı'nın tarihini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı sınav tarihlerini güncelledi. Buna göre Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 1 Haziran 2019 tarihinde düzenlenecek.

MEB Liseye Geçiş Sınavı'nın tarihini açıkladı
lgs,lgs ne zaman

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Liseye Geçiş Sınavı için yeni tarih açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre; Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 2019'da 1 Haziran tarihinde gerçekleşecek.

Sınav tarihinin yanı sıra LGS'ye ilişkin bazı değişiklikler de kamuoyuyla paylaşıldı. Değişiklikler sonrasında 40 soruluk sayısal testi için adaylara 80 dakika, 50 soruluk sözel testi için ise 75 dakika verilecek.

LGS örnek soruları yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 22 Kasım 2018 tarihinde, 2019 LGS sınavı örnek soruları üzerinden resmi açıklama yapıldı. Liseye Geçiş Sınavına dair örnek sorular yayımlandı. Bakanlık tarafından yayımlanan sorular 2 sayfa içinde yer alıyor: Sözel sorular ve sayısal sorular.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...