Tgrt Haber
13 Temmuz 2022 14:39 - Güncelleme : 13 Temmuz 2022 14:47

Öğretmen il içi tayin sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte 2022 il içi atama tarihleri…

Öğretmenlerin isteğe bağlı olarak gerçekleştirdikleri il içi tayin başvurularının tamamlanmasının ardından "Öğretmen il içi tayin (atama) sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" soruları merak edildi. 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde görev yaptığı il içerisinde başka bir okula tayin olmak isteyen öğretmenler başvurularının sonuçlarını merakla belemeye başladı. İşte 2022 öğretmen il içi atama tarihi…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
Öğretmen il içi tayin sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte 2022 il içi atama tarihleri…
öğretmen atama,öğretmen,atama,tayin

"Öğretmen il içi tayin sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu, atama bekleyen öğretmenler tarafından merak ediliyor. Başvuruları 8 Temmuz’da sona eren öğretmen il içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçları için gözler MEB’e çevrildi. Öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak yapılacak il içi atamalar, hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek. Sonuçların ne zaman açıklanacağı ise merak konusu. İşte 2022 öğretmen il içi atama tarihleri

İL İÇİ TAYİN SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İl içi yer değişikliğine başvuracak öğretmenlerin hizmet puanları, başvuruların son günü olan 8 Temmuz 2022 tarihi dikkate alınarak belirlenecek.

Öğretmenlerin il içi tayin sonuçları 19 Temmuz'da açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından görevden ayrılma işlemleri 20 Temmuz tarihi itibariyle başlayacak.

İl içi yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla;

  • Öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana,
  • Öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek;
  • Eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecektir.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...