Tgrt Haber
29 Nisan 2014 14:52

Ortak sınav soruları yayımlandı

Ortak sınavların ikinci oturumu sorunsuz tamamlandı. Sınav soruları ve yanıtları MEB'in internet sitesinde yayımlandı.

Ortak sınav soruları yayımlandı
ortak sınav, ortak sınav soruları, sınav soruları, sınav yanıtları, meb,

MEB tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013-2014 eğitim öğretim yılı 8. sınıflar ikinci dönem Ortak Sınavları, altı temel ders için 28 Nisan Pazartesi ve 29 Nisan Salı günü saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de aynı anda başladı ve başarı ile tamamlandı. 28-29 Nisan'da iki günde gerçekleştirilen Ortak Sınavlara, 8. sınıfta öğrenim gören 1 milyon 271 bin 273 öğrencinin, yurt içi ve yurt dışı 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda ve 91 bin 8 sınıfta katılımı planlandı ve bu yönde her türlü hazırlık yapıldı. İkinci dönem Ortak Sınavları, 28 Nisan Pazartesi günü Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi; 29 Nisan Salı günü ise fen ve teknoloji, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden gerçekleştirildi. Her bir ders sınavına ait sorular ve yanıtlar, saat 14.00'te www.meb.gov.tr adresinde yayımlandı.
İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, yurt içi ve yurt dışı sınav merkezleri ile emniyet ve jandarma yetkililerinden alınan bilgilere göre, Ortak Sınavların her iki oturumu da sorunsuz bir şekilde tamamlandı. MEB, açıklamasında, öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatları için önem arz eden bu sınavın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm görevlilere teşekkür ederek, sınavın başta öğrenci, öğretmen ve veliler olmak üzere tüm eğitim camiasına ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...