Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 11:25

TUS 2. dönem 2021 başvuruları başladı! TUS başvurusu nasıl yapılır?

ÖSYM, 2021-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) başvuru tarihlerini duyurdu. Doktor adayları, “TUS 2. dönem 2021 başvuru ekranı, TUS başvuru tarihleri, TUS başvuru ücretlerini” araştırıyor.

TUS 2. dönem 2021 başvuruları başladı! TUS başvurusu nasıl yapılır?
tus 2021,,tus başvuru tarihleri,,tus 2. dönem 2021,,tus başvuru ücreti,

2021-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı başvuruları, ÖSYM’nin açıklamasıyla 13 Temmuz yani bugün itibariyle alınmaya başladı. Söz konusu başvuru alımları 29 Temmuz tarihine kadar sürecek. TUS 2. Dönem başvuru ücreti için son gün 30 Temmuz 2021 olarak belirlendi. TUS 2. Dönem sınavı için geç başvuru tarihi ise 5 Ağustos olarak belli oldu. Ancak geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün %50 artırımlı olarak ödenmektedir.

TUS 2. Dönem sınavları 5 Eylül’de uygulanacak. Ayrıca 2021-Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2021-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) başvuruları da bugünden itibaren 29 Temmuz'a kadar devam edecek.

TUS 2. DÖNEM BAŞVURU EKRANI

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin internet sitesinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından gerçekleştirilebilecek.

TUS 2. dönem 2021 başvuruları başladı! TUS başvurusu nasıl yapılır?

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacak. Dolayısıyla adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunu edinebilmek için Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesini ziyaret edebilir.

2021-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına başvurmak için tıklayın.

TUS 2. DÖNEM BAŞVURU ÜCRETLERİ

TUS, Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT) ve Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) olmak üzere iki alt sınavdan oluşuyor.

Temel Tıp Bilimleri Testi (TTBT), 5 Eylül tarihi saat 10.15’te başlayacak. Söz konusu sınav için adaylara 150 dakika süre tanınmaktadır. Sınav başvuru ücreti ise 250 TL olarak belirlendi. Ayrıca yine aynı gün içerisinde Klinik Tıp Bilimleri Testi (KTBT) uygulanacak. Söz konusu sınav 14.45’te başlayacak ve adaylara 150 dakika süre verilecek. Bu oturum içinde adaylar başvuru ücreti olarak 250 TL vermeleri gerekiyor. Yani her bir oturum için 250 TL verilmesi gerekmektedir.

2021 TUS 2. Dönem başvuru kılavuzu için tıklayın.

TUS NEDİR?

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY), Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde ve üniversitelerin tıp fakültelerinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından yürütülüyor.

Yeterlik ve yarışma esaslarına dayanan uzmanlık eğitimi giriş sınavlarında adayların, tıp alanındaki temel kavram, ilke ve yöntemleri tanıma, kavrama; bu kavram, ilke ve yöntemler ile düşünme ve bunları belli durumlara uygulama yetilerini yoklayan sorular bulunmaktadır. Mesleki Bilgi Sınavının amacı bu sınav sonucuna göre tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...