Tgrt Haber
27 Kasım 2021 07:13

2 bin beygirlik yerli ve milli: Kara Şahin’e her hafta bir motor

Genel Maksat Helikopterlerinin motorlarını TEI üretiyor. 50’nci motor teslim edildi. 2.000 beygirlik motorlardan her hafta biri hazır oluyor. Proje kapsamında toplam 236 motor üretme yükümlülüklerinin bulunduğunu dile getiren Akşit “TEI olarak haftada bir motor üretecek kapasiteye ulaşmış vaziyetteyiz” diye konuştu.

2 bin beygirlik yerli ve milli: Kara Şahin’e her hafta bir motor
kara şahin helikopter,,yerli motor,

Genel Maksat Helikopteri Programı (GMHP) kapsamında T70 Kara Şahin helikopterlerine güç veren motorların 50’incisi üretildi. TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, TEI’de 50. motorun üretilmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, motorun söz verilen tarihte teslimatının yapıldığını söyledi.

KARA ŞAHİN’E 50. MOTOR ÜRETİLDİ

Teslimi yapılan TEI T700 motorunun 2.000 beygir gücünde olduğunu belirten Akşit, 2010’lu yılların başında o zamanki adıyla Savunma Sanayi Müsteşarlığının girişimiyle Genel Maksat Helikopter Programı başlatıldığını hatırlattı. Akşit “Anlaşma 2014 yılında imzalandı. Bu proje, genel maksat helikopteri olarak kullanılan Kara Şahin helikopterlerinin tamamen Türkiye’de yerli olarak üretilme projesinin bir parçasıydı” dedi. Prof. Dr. Akşit, projenin yaklaşık 3 milyar doları aşan bir bütçeye sahip olduğunu belirterek “Proje kapsamında General Electric lisansı altında ürettiğimiz 2.000 beygirlik yaklaşık güce sahip bu helikopter motorları aslında Türkiye’de bir ilk. Türkiye’de ilk defa 2.000 beygirlik bir helikopter motoru ürettik. İlk motorumuzu 2018 yılında ürettik. İlk motor teslimi de aynı yıl yapıldı. 2018’den bu güne, bugün 50’ncisini teslim etme gururunu yaşadığımız rakamlara ulaştık” diye konuştu.

HAFTADA BİR MOTOR

Genel Maksat Helikopterlerinin motorlarını TEI üretiyor. 50’nci motor teslim edildi. 2.000 beygirlik motorlardan her hafta biri hazır oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...