Tgrt Haber
02 Haziran 2023 12:07 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 12:16

4 hafta sonra ilk kayıp, piyasaların gözü yeni kabinede: İşte dolar kurunda son durum

Fed yetkililerinin ABD Merkez Bankası’nın sıkı para politikalarına Haziran’da ara vereceğine yönelik tahminleri dolar endeksini 103.5’e sabitledi. Yurt içinde ise ekonomi yönetiminin değişeceğine dair beklentilerle piyasalar yeniden fiyatlandı. Dolar kuru haftanın son işlem gününe yatay seyirle başladı.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
4 hafta sonra ilk kayıp, piyasaların gözü yeni kabinede: İşte dolar kurunda son durum
dolar

Dolar endeksi geçtiğimiz günlerde 104 seviyelerinin üzerine çıkarak son iki ayın rekorunu kırdı. Ancak bazı Federal Rezerv yetkililerinin merkez bankasının sıkılaştırma döngüsünü haziran ayında duraklatacağına dair tahminleri dolarda gerilemeye neden oldu. Yurt içi piyasalarda ise ekonomi yönetimde yapılması beklenen değişiklikle dolar/TL kuru yatay seyir izledi.

YURT İÇİNDE GÖZLER YENİ EKONOMİ EKİBİNDE

Dolar/TL kuru yeni güne yatay seyirle başlamasının ardından 20,88 seviyelerinden işlem görüyor. Cumartesi günü yeni kabinenin açıklanması beklenirken eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeniden göreve geleceğine dair iddialar piyasalara olumlu yansıdı. 

4 HAFTA SONRA İlK KAYIP

Dolar endeksi dört hafta sonra ilk haftalık kaybını yaşamaya hazırlanırken haftanın son işlem gününde 103.5 civarında sabitlendi. Fed Başkanı Philip Jefferson ve Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, bu hafta merkez bankasının bir sonraki toplantıda faiz artırımını atlayacağını öne sürdüler, ancak faizleri sabit tutma kararının sıkılaştırma döngüsünün sonu olarak görülmemesi gerektiğini belirttiler. 

MAYIS AYI İSTİHDAM RAPORU BELİRLEYİCİ OLACAK

Bu arada, ISM verileri ABD imalat faaliyetinin art arda 5. ayında daraldığını gösterdi, ancak iş rakamları güçlü bir işgücü piyasasına işaret etmeye devam etti. Yatırımcılar şimdi ekonomi ve para politikası hakkında daha fazla ipucu için Mayıs ayı istihdam raporunu dört gözle bekliyorlar. 

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...