Tgrt Haber
17 Aralık 2021 22:25

Asgari ücret için Yasa teklifi Meclis'te

Son dakika haberi: AK Parti, asgari ücretten damga ve gelir vergisinin kaldırılmasını da içeren 13 maddelik yasa teklifini TBMM’ye sundu.

Asgari ücret için Yasa teklifi Meclis'te
ak parti,vergi,asgari ücrt,gelir vergisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücret tutarını açıklamış ve 2022 yılında asgari ücretin 2053 TL olacağını duyurmuştu. Erdoğan, uzun süredir tartışmalara konu olan asgari ücretteki vergi yüküne de değişmiş, yeni yıldan itibaren asgari ücretten gelir ve damga vergisinin alınmayacağını söylemişti.

13 MADDELİK TEKLİF MECLİS'E SUNULDU

AK Parti, asgari ücrette gelir ve damga vergisini kaldıran yasa teklifini akşam saatlerinde TBMM Başkanlığına sundu. 13 maddelik Gelir Vergisi ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ve 95 AK Parti milletvekilinin imzasıyla TBMM’ye sunuldu.

Teklifle asgari ücret üzerinden damga ve gelir vergisi kaldırılıyor. Enerji üretimini teşvik etmek amacıyla meskenlerin çatı veya cephesine kurulan güneş enerjisi santrallerinin kurulu gücü 10 kW’den 20 kw’ye çıkartılıyor. Katma Değer Vergisi ile ilgili değişiklikler öngörülüyor.

Teklifle, özel bütçeli idareler ile düzenleyici ve denetleyici kurumlarda gelir fazlası ilgili idare bütçelerine eklenebilecek. Türkiye’de yerleşik sigorta şirketleri tarafından düzenlenen kefaret senetleri güvenli elektronik imzayla düzenlenebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...