Tgrt Haber
08 Ocak 2022 10:23

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge müjdesi: Mayıs-Haziran gibi tamamlanacak

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergenin en geç Mayıs-Haziran gibi tamamlanacağını duyurdu.

Bakan Bilgin'den 3600 ek gösterge müjdesi: Mayıs-Haziran gibi tamamlanacak
vedat bilgin,3600 ek gösterge,memur,emekli aylığı,emekli ikramiyesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, ek göstergenin 6 ay içinde Meclis’e getirileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir televizyonda gündemi değerlendirdi. Bakan Bilgin, memurların merakla haber beklediği 3600 ek gösterge çalışması ile ilgili tarih verdi.

3600 ek gösterge 2022'nin ilk altı ayında tamamlanacağını belirten Bakan Bilgin, "Meclis'e ilk 6 ay içinde en geç mayıs-haziran ayında intikal ettiririz” diye konuştu. Bakanlığın çalışmayı tamamladığını ve 3600 ek göstergenin bu yıl içinde biteceğini belirten Bakan Bilgin, ikinci aşamada sendikalarla görüşeceklerini ve konunu diğer ortağı olan Hazine ve Maliye Bakanlığı ile müzakere edeceklerini söyledi.

3600 EK GÖSTERGEDE KAPSAM GENİŞLİYOR

Bu yıl tamamlanması planlanan 3600 ek gösterge çalışması başlangıçta sadece öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinden oluşan grubu kapsıyordu. Ancak bakanlığın tamamladığı taslağa göre, 3600 ek göstergenin kapsamı genişletilecek, ek göstergeden bütün kamu memurlarının yararlanması sağlanacak. Böylece personelin göstergesi 3600’e yükseltilince üst görevdeki memurun göstergesi de 4200’e çıkartılacak. Bu şekilde sırayla tüm kademelerde göstergeler artmış olacak. Mevcut sistemde en yüksek gösterge 9000. Yeni çalışma ile en yüksek gösterge 9600’e çekilebilir. 

BÜTÜN MEMURLAR FAYDALANACAK

Memurların emekli aylığı ve ikramiyeleri ile maaşlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan ek göstergeden ilk etapta belirlenen grup yararlandırılacaktı. Ancak 3600 ek göstergede yeni bir çalışma yapılıyor. Bakanlığın yaptığı çalışmada devlette yönetici statüsündeki memurların da göstergelerinin artırılması gündeme geldi. Böylece ek göstergeden sadece ilk etapta belirlenen gruplar değil bütün devlet memurları yararlanacak. Öte yandan tüm devlet memurlarında gösterge artışına gidilip gidilmeyeceği konusunda bir etki analizi çalışması yapıldığı belirtiliyor.

3600 ek göstergenin hayata geçmesi durumunda emekli olacakların ikramiyelerinde 25 bin liraya yakın bir artış, emekli aylıklarında ise 800 liraya yakın bir artış olacağı bekleniyor. 

"EYT ÇALIŞMA PROGRAMIMIZDA VAR"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, EYT’nin bakanlığın gündeminde olduğunu ve sorunu takip ettiklerini söyledi. EYT’nin çalışma programlarında olduğunu belirten Bakan, “Aşama aşama sorunları çözüyoruz." dedi.

EYT’de sorunun yaş şartına takılanlar olduğunu belirten Bakan Bilgin, bu konuda Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı olduğunu söyledi. Bakan Bilgin, EYT ile ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: AYM, yaş da bu işin şartlarından biri, yerine getirilmelidir diyor. Sigorta sistemi prime dayalıdır. Prim ödeyen insan ile emekli olan insan sayısı arasında bir oran var. Devlet düzenlemeleri yaparken, yasal değişiklikleri yaparken bunlar dikkate alınıyor. Bize haksızlık yapıldı diyorlar. Önümüzdeki çalışma programları içinde bunlar var. Aşama aşama sorunları çözüyoruz. Zaman veremem. Önceliğimiz şu anda emeklilerin haklarını geliştirmek. Türkiye'nin her sosyal sorunu bakanlığımızın sorunudur. Önceliklerimize göre çözüleceği bir süreç yönetimi var. Halının altına süpürülüyor gibi düşünülmesin. Türkiye'nin imkanları ve şartlarını dikkate alarak mutlaka bu sorunu çözeceğiz. Bu bizim sorumluluk alanımızdır.

TOPLU SÖZLEŞME İÇİN TARİH VERDİ

Toplu sözleşme ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, "Bu sorunu da bu yıl çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kamuda bir sorunun daha var olduğunu belirten Bakan Bilgin, “Toplu sözleşmede çözülmesi gereken madde olarak ortaya koyduğumuz nokta sözleşmeli personeller. Sözleşmelileri kadrolularla benzer haklara sahip noktaya getireceğiz. Çok fazla statü var, karışık. Sadeleştireceğiz ve isteyenler için böyle bir çalışma yapıyoruz. Onu da bu yıl içinde bitireceğiz. Önümüzde ödev olarak duruyor. Meclis'e haziranda gelmiş olur” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...