Tgrt Haber
11 Ağustos 2022 07:30 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 08:09

EYT'liler Ankara'ya çıkarma yaptı, Bakan Bilgin 'kesin' diyerek çözüm tarihi verdi: Basında çıkan formüller masada değil

EYT’de düğüm çözülüyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu’nun Ankara’ya yaptığı çıkarmanın ardından Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den milyonlara müjdeli haber geldi. EYT sorununun çözümü için bütçe görüşmelerini işaret eden ve basında çıkan hiçbir formülün masada olmadığını belirten Bakan Bilgin, EYT sorununun aralıkta kesin çözüleceğini söyledi.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: Türkiye Gazetesi
EYT'liler Ankara'ya çıkarma yaptı, Bakan Bilgin 'kesin' diyerek çözüm tarihi verdi: Basında çıkan formüller masada değil
EYT,emeklilkte yaşa takılanlar,vedat bilgin

Ankara’da görüşme trafiği hızlandı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu çözülüyor. EYT Platformu üyelerinden oluşan bir heyet önceki gün başkente çıkarma yaparak AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile görüşerek EYT düzenlemesindeki beklentilerini anlattı. EYT heyeti dün ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi. Platform üyeleri, Bakan Bilgin’den EYT’nin bu yılın sonuna kadar çözülmesi için söz aldı.

GÖRÜŞMELER OLUMLU GEÇTİ

Heyette yer alan Bolu, Düzce, Sakarya EYT Dernekleri Başkanı ve EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile bir araya geldiklerini belirtti. Ayrıca önceki gün de TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ Konfederasyonlarıyla yaptıkları görüşme sonrasında desteklerini aldıklarını belirten EYT Platformu Üyesi Mehmet Ali Çelik, “Biz de EYT içerisinde bulunan, stajından Aylık Bağlama Oranına (ABO), kadın doğum borçlanmasından Bağ-Kur prim borçlanmasına kadar bütün konuları anlatarak bu işin çözümünü dile getirdik. Görüşmelerimiz çok olumlu geçti” dedi.

BİLGİN: BASINDA ÇIKAN HİÇBİR FORMÜL MASADA DEĞİL

Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptıkları görüşmeyi de anlattı. EYT Platformu olarak içinde mağduriyetlerin anlatıldığı dosyayı Bakan Bilgin’e sunduklarını belirten Çelik, “Sayın Bilgin, basında çıkan formüllerin hiçbirinin masada olmadığını ve kendilerinin herhangi bir açıklaması bulunmadığı halde yanlış bilgilendirmeler yapıldığını söyledi.” dedi.

EYT'NİN ARALIKTA KESİN ÇÖZÜLECEK

Çalışma Bakanı’nın 2 milyonu 4A statüsünde 1 milyonu ise diğer statülerde olmak üzere bu konuda mağdur olan 3 milyon kişilik bir kesimin olduğunu söylediğini belirten Çelik, Bakan Bilgin’in aktardıklarını şöyle kaydetti:

“Çözüm noktasında ise sürecin bir noktaya geldiğini ve özellikle bütçe görüşmeleri sonrasında EYT’nin masaya yatırılıp konunun taraflarıyla görüşüldükten sonra çözüme kavuşturulacağını ifade etti. Bakan Bey, aralık ayı içerisinde kesinlikle konunun çözüleceğini dile getirdi. Bakan Bilgin’in sözleri, EYT’liler için bir müjdedir. EYT, iktidarın gündeminde ve aralık ayı içinde çözüleceği ortada.”

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...