Tgrt Haber
17 Ekim 2021 15:07

Bakan Yanık duyurdu: Evde bakım yardımı hesaplara yatıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, merakla beklenen haberi verdi. Bakan Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine yapılan evde bakım yardımlarının hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Bakan Yanık duyurdu: Evde bakım yardımı hesaplara yatıyor
derya yanık,maaş,evde bakım

Evde bakım maaşlarıyla ilgili beklenen duyuru geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, toplamda 963 milyon 172 bin liralık evde bakım yardımı ödemelerinin bugün hesaplara aktarılmaya başlandığını açıkladı. Bakıma ihtiyacı olan engellilerin, aileleri yanındayken desteklenmelerine öncelik verdiklerini belirten Bakan Yanık, hak sahibi başına aylık 1797 lira 97 kuruş ödeme yapıldığını hatırlattı.

Hayatlarını tek başlarına sürdüremeyen ve ailelerinin yanında bakımı mümkün olmayan engellilerin devlet kurumlarında bakım hizmetlerinin karşılandığının altını çizen Derya Yanık, "Ailelerinin yanında kalan engellilere ise gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

530 BİN VATANDAŞ YARARLANIYOR

Engelli yakınının bakımını üstlenen 530 bin vatandaşa evde bakım yardımı yapıldığını kaydeden Yanık, "Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için toplam 963 milyon 172 bin lira Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim"  diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...