Tgrt Haber
21 Haziran 2022 07:39 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 08:28

Brent petrol kayıplarını geri almak üzere harekete geçti

Brent petrol yeniden yükselişe geçti. Yeniden petrol arzına ilişkin endişelerin etkili olmasıyla son 24 saat içinde yükselen Brent petrole karşın pompa fiyatlarına henüz düşük seviyeler yansımadı.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Brent petrol kayıplarını geri almak üzere harekete geçti
brent petrol

Rus petrolüne ambargo koyulmasından sonra dünyanın içinde bulunduğu fosil yakıt sıkıntısı son zamanda Brent petrolün fiyat durumunu etkileyen ana neden oluyor.

Brent petrol yeniden yükselişe geçerek sabah saat 07:40 itibarıyla 115 dolar noktalarına geldi. ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin akaryakıt fiyatlarını düşürmeye ilişkin açıklamalar son seviyelerde etkili oldu.

ABD Başkanı Biden’ın ülkede artan benzin fiyatlarına karşı geçici vergi muafiyeti ilan edebileceklerini söylemesi, yeniden talebin artmasını gündeme getirdi. Geçen hafta arz durumundaki olumlu veriler ve resesyon endişeleri nedeniyle düşen Brent petrol, açıklamayla yeniden yönünü yukarı çevirdi.

BATIDAN RUS PETROLÜNE TAVAN FİYAT HAMLESİ

ABD Hazine Bakanı Yellen, geçen hafta ilk kez gündeme gelen Rus petrolünün alış fiyatına üst limit getirilmesi konusunda açıklama yaptı. Yellen, Rusya'nın enerjiden gelirini azaltabilmek ve Rus petrolünün fiyatını aşağı çekmek amaçlarıyla Batılı müttefiklerle yeni görüşmeler yaptıklarını bildirdi.

Söz konusu gündemlerle yeniden ham petrol ve akaryakıt ürünlerinin kısıtlı arzı konusu masaya geldi.

Brent petrol, cuma gününden itibaren düne kadar 110 dolarlara kadar düşen bir trend oluşturmuştu. Ek olarak dolar kuru yükselme işaretleri gösterse de 17,30 TL seviyelerinden çok ayrılmadı. Son günlerde oluşan bu seviyelere karşın Brent petrolün veya kurun yükselişini hızla fiyatlara yansıtan akaryakıt sektöründen henüz bir indirim olacağı bilgisi gelmedi.

Motorine geçen hafta perşembe ve cuma günleri ayrı ayrı 1,27 TL ve 80 kuruşluk zamların ardından oluşan fiyat tablosu geçerliliğin, sürdürüyor.

İŞTE 21 HAZİRAN GÜNCEL AKARYAKIT FİYAT TABLOSU

İSTANBUL

Motorin: 29,99 TL

Benzin: 27,49 TL

LPG: 12,41 TL

ANKARA

Motorin: 30,04 TL

Benzin: 27,62 TL

LPG: 12,31 TL

İZMİR

Motorin: 30,05 TL

Benzin: 27,61 TL

LPG: 12,04 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...