Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 11:48 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 12:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok net asgari ücret açıklaması: NATO dönüşü son durumu söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Madrid’deki NATO toplantısı dönüşü gazetecilerle yaptığı görüşmede milyonların merak ettiği soruları yanıtladı. Asgari ücrete zamla ilgili de açıklama yapan Erdoğan, tespit komisyonunun çalışmasına işaret ederek müjdeli haberin işçilerle paylaşılacağını söyledi.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan çok net asgari ücret açıklaması: NATO dönüşü son durumu söyledi
asgari ücret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Madrid’den zaferle döndüğü NATO toplantısı sonrası asgari ücret ile ilgili de beklenen açıklama öncesi son detayları paylaştı.

Hafta başındaki Kabine Toplantısı sonrası konuşmasında Asgari Ücret Tespit Komisyonuna talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO dönüşünde de yine komisyonun çalışmalarına işaret etti.

'NE GEREKİYORSA O'

Hiçbir vatandaşın enflasyona ezdirmeme sözü ve kararlığının olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Asgari ücrete getirilecek ek zammın bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Erdoğan, gazetecilerin “Asgari ücretle ilgili sizin beklentiniz nedir?” sorusunu cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız. Hiçbir vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme sözümüz, kararlığımız var. Şartlara göre ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.”

7 milyona yakın asgari ücretli ve diğer tüm özel sektörün ücretli çalışanlarıyla beraber onların aileleri de göz önüne alındığında ülkenin çoğunluğuna etki edecek yeni zamda beklentiler de belli oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Çarşamba ve Perşembe günleri çalışmalarını yaptı. Tarafların zam yapılmasına mutabık olarak geldiği toplantılarda oranı belirlemek üzere görüşmeler yapıldı.

Yeni asgari ücretin enflasyona bağlı kaybın giderilerek belirleneceği tahmin ediliyor. Bu durumda yüzde 40 civarında artış öne çıkıyor. İşveren tarafının talebi ise zamdan kötü etkilenmemesi için zam oranı ile birlikte SGK priminde indirim oldu.

Ayrıca zamlı maaşların Temmuz’da yatması da sağlanacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...