Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 11:46 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 12:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a: Kendine çeki düzen ver

Ege’de adaları silahlandıran ve ülkesindeki ABD üslerinin sayısını arttıran Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginlik gün geçtikçe tırmanmaya devam ediyor. NATO Liderler Zirvesi dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina ile Ankara arasındaki ilişkilere yönelik değerlendirmede bulundu. Yunanistan’ın Ege’de silahlandırdığı adalara ve hava sahası ihlallerine dikkat çeken Erdoğan görüşme ile ilgili kapıları bir kez daha kapattı ve “Kendisine çeki düzen vermeden bir araya gelmemiz mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a: Kendine çeki düzen ver
türkiye,yunanistan

Tüm dünyanın gözü Ege’deki yüksek tansiyonda. Atina yönetiminin Ege’deki adaları silahlandırması ve Türk hava sahasını defalarca ihlal etmesi gerginliği had safhaya taşıdı. Yunanistan ile yapılan normalleşme görüşmesi rafa kalkarken Türkiye’den çok sert açıklamalar geldi.

EGE’DE YÜKSEK TANSİYON

Türkiye’yi ABD kongresinde şikayet eden ve “F-16’ları vermeyin” diye çağrıda bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim için artık öyle birisi yok, kimle görüşürse görüşsün” diyerek tepki gösterdi. Ege’de Türk ordusunun ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Efes- 2022 tatbikatı ile gözler bir kez daha dünyanın gözü bölgeye çevirdi.

ERDOĞAN VE MİÇOTAKİS NATO’DA GÖRÜŞMEDİ

Yunanistan’ın geri adım atmaması iki ülkenin arasındaki gerginlik İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ne de yansıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile dev zirvede bir araya gelmedi. İki ülke arasındaki son gelişmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan dönüş yolunda gazetecilerin soruları üzerinde değerlendirdi.

ERDOĞAN: YUNANİSTAN’IN BU TUTUMU SÜRDÜKÇE YOKUZ

Yunanistan’ın takındığı tavrın en baştan beri belli olduğunu söyleyen Erdoğan, bunu bazı aracılar ile birlikte yaptıklarını söyledi. Erdoğan, gerek Yunanistan cumhurbaşkanı gerek ise başbakanının “Biz aracı olalım, bir araya getirelim, görüşmeniz olmayacak mı, en azından bu yıl sonuna kadar görüşme yapsanız” gibi bir yaklaşım ortaya koyduğunu ifade etti. Türkiye’nin böyle bir şeye ayıracak vaktinin olmadığını söyleyen Erdoğan, “Biz de kendilerine şunu söyledik; “Kusura bakmayın, bizim şimdilik bu görüşmeye ayıracak vaktimiz yok.” Çünkü adaları şu anda nasıl silahlandırdıkları ortada. Diğer taraftan hava sahamızı sürekli ihlal ediyorlar. Şimdi bizimle uyumlu bir hale gelecek olan kalkıp da hava sahalarımızı ihlal etmek suretiyle bizi tahrik eder mi? Bir de adalara gidiyor; oralarda beton barınaklar yapmak, çukurlar kazmak suretiyle oralardan da sinyal vermeye kalkıyor. İyi niyeti yok. İyi niyeti olsa bu adımları atmaz. Bunları yaptığına göre, kusura bakmasın, biz bu yıl bir defa Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısını yapamayız, yapmayacağız. Ve o artık Türkiye’deki gelişmeleri beklesin. Kendisine de çeki düzen versin. Kendisine çeki düzen vermedikten sonra bizim bir araya gelmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...