Tgrt Haber
12 Ağustos 2015 11:07

Dikkat, kırmızı et üretimi arttı

TÜİK, 2015'in 2. çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı

Dikkat, kırmızı et üretimi arttı
kırmızı et,

Türkiye'nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 24,4 artarak 261 bin 871 ton oldu.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015'in 2. çeyreğine ilişkin kırmızı et üretimi istatistiklerini açıkladı.
Buna göre, toplam kırmızı et üretimi, ikinci çeyrekte 261 bin 871 ton oldu. Kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 19,9 arttı. 
Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 229 bin 549 tonunu sığır eti, 24 bin 653 tonunu koyun eti, 7 bin 468 tonunu keçi eti, 201 tonunu manda eti oluşturdu. 
Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,9 artış kaydetti. Koyun eti üretimi de bir önceki döneme göre yüzde 36,3, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 arttı.
TÜİK verilerine göre kırmızı et üretim miktarları (ton) şöyle:     
Yıl     1.Dönem     2.Dönem     3.Dönem     4.Dönem     Toplam (Yıllık)
2011    157.932    171.595    173.177    274.210    776.915
2012    171.465    183.017    196.108    365.255    915.845
2013    208.597    212.885    206.466    368.177    996.125
2014    184.975    218.432    202.530    402.335    1.008.272
2015    210.475    261.871               

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...