Tgrt Haber
06 Temmuz 2021 09:04

Dolarda gerileme devam edecek mi?

Geçen hafta inişli çıkışlı bir seyir izleyerek 8,74' e yükselen dolar/TL bugün 8,65 - 8,67 düzeyinde seyrediyor. Euro/TL de 10,30'un hemen altındaki seviyelerde.

Dolarda gerileme devam edecek mi?
euro,,dolar,,türk lirası,,kur,,parite,

Öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde yurt içinde aylık fiyat gelişmeleri raporu ile Reel Efektif Kur Endeksi, yurt dışında ise Almanya fabrika siparişleri ve ZEW Endeksi, ABD hizmet PMI verileri takip edilecek.

Geçen hafta inişli çıkışlı bir seyir izleyen dolar/TL 8,74 seviyesine kadar tırmandıktan sonra hafta içerisinde 8,64’e kadar gerilemişti. Dün açıklanan ve beklentileri aşarak 2 yılın zirvesine tırmanan enflasyon verisi sonrasında kapanışa göre yatay bir seyir izliyen dolar/TL, bu sabah 8,66-8,67 düzeyinden el değiştiriyor. Euro/TL de 10,30'un altında hareketlerini sürdürüyor.

DÜŞÜŞ DEVAM EDEBİLİR

Analistler dolar/TL’de 8,70 eşiği altı fiyatlamaların korunmasına bağlı olarak aşağı yönlü eğiliminin devam etmesinin beklendiğini ifade etti. Kurda  özellikle 8,70 seviyesi altı oluşabilecek bir görüntüde 8,60 ve 8,50 kademeli geçiş noktaları olma özelliğini koruyor. Olası bir 8,70 seviyesi üzeri kapanışta ise 8,81 direncinin kırılması ile birlikte yükselişleri 8,90 ve 9,0 direnç seviyeleri takip ediliyor.

YILSONU DOLAR TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Deutsche Bank yayımladığı bir araştırma raporunda dolar/TL için yılsonu tahminini 9,00’dan 9,50’ye güncelledi. Kurum, son açıklanan zorunlu karşılık önlemlerinin alışılmadık para politikası önlemlerine geri dönüldüğüne dair sinyaller verdiğinin altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...