Tgrt Haber
12 Mart 2018 12:38

Dünyanın en zengin adamı kim? (Jeff Bezos hakkında bilinmeyenler)

Dünyanın en zengin adamı Forbes tarafından açıklandı. 2018’in en zengin adamı Jeff Bezos oldu. Bezos, milyarderlerin Forbes listesine giren ilk 100 milyar dolar toplayan kişisi. Dünyanın en zengin adamı ne iş yapıyor? İşte Jeff Bezos hakkında bilinmeyenler.

Dünyanın en zengin adamı kim? (Jeff Bezos hakkında bilinmeyenler)
Dünyanın en zengin adamı kim,jeff bezos,jeff bezos hakkında bilinmeyenler,jeff bezos kimdir

Amazon kurucusu Jeff Bezos, Temmuz 2017'de Bill Gates'i geride bıraktı. Jeff Bezos “Dünyanın en zengin adamı değil”, aynı zamanda “Dünyanın en zengin kişisi”. Dünyanın en zengin adamının serveti 112 milyar dolar. Bu rakam, Forbes'ın 2018 Milyarder Listesine göre Bill Gates’i geride bıraktı.

Amerikalı girişimci Jeff Bezos, Amazon.com'un kurucusu ve CEO'su ve "Washington Post" un sahibi. Başarılı iş girişimleri onu dünyanın en zengin adamı yaptı. 

Jeff Bezos kim?

Girişimci ve e-ticaret öncüsü Jeff Bezos, 12 Ocak 1964'te Albuquerque, New Mexico'da doğdu. Princeton Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi ve elektrik mühendisliği okudu. Mezun olduktan sonra Wall Street'te çalıştı ve 1990 yılında yatırım şirketi DE Shaw'un en genç kıdemli başkan yardımcısı oldu. Dört yıl sonra, internetin en büyük başarı hikayelerinden biri haline gelen sanal bir kitapçı olan Amazon.com'u açmak için kazançlı işini bıraktı. 2013 yılında Washington Post gazetesini 250 minyon dolara satın aldı. Başarılı iş girişimleri onu dünyanın en zengin insanlarından biri yaptı.

Jeff Bezos hakkında bilinmeyenler
 
Jeff Bezos’un teknolojiye ilgisi

Finans kariyeri son derece kârlı olsa da Bezos, e-ticaretin gelişmekte olan dünyasına riskli bir adım atmayı seçti. 1994 yılında işinden ayrıldı, Seattle'a taşındı ve bir internet kitapçısı açarak internet pazarının kullanılmayan potansiyelini hedef aldı. Birkaç çalışanıyla birlikte yazılım geliştirmeye başladığı garajında yeni kurulan şirketi için ofisi kurdu. Bezos, 16 Temmuz 1995'te Amazon.com'u açtı. Hiçbir basın promosyonu olmadan, Amazon.com Amerika Birleşik Devletleri'nde ve 30 gün içinde 45 yabancı ülkede kitap sattı. İki ay içinde, satışlar haftada 20 bin dolar'a ulaştı, iki yıl sonra rakiplerini geride bırakarak lider oldu. 

Dünyanın en zengin adamı kim

Jeff Bezos, Washington Post’u satın aldı

Washington Post ve ana şirketi The Washington Post Co.'ya bağlı diğer yayınları 250 milyon dolar karşılığında satın aldığında, 5 Ağustos 2013 tarihinde dünya çapında manşetlere imza attı. Anlaşma, Donald ailesinin yönetim kurulu başkanı ve CEO'su Donald E. Graham ve yeğeni Post yayınevi Katharine Weymouth'un da yer aldığı Graham ailesi tarafından Post-Co'yu yöneten dört kuşak saltanatın sonunu getirdi .

Dünyanın en zengin adamı kim

Jeff Bezos Ay’a Turist götürecek

Dünyanın en zengin adamı, Amazon'un kurucusu ve başkanı Jeff Bezos gözünü uzaya dikti. Bezos, Tesla ve Paypal'ın kurucusu olan girişimci Elon Musk başkanlığındaki uzay havacılığı şirketi SpaceX ile rekabet arıyor.
Jeff Bezos bu uğurda her sene 1 milyar dolarlık Amazon hissesi satarak SpaceX'in gölgesinde kalan girişimi Blue Origin'i fonlayacak. Öte yandan, Falcon-9 ve Dragon kapsülünü geliştirerek gelecek sene Ay'a turist götürmek istiyor. Uzay yolculuğuna çıkmak isteyen turistleri alçak dünya yörüngesinde taşıyacak roketini 2019’un Nisan ayına kadar hazır hale getirmeyi planlıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...