Tgrt Haber
02 Temmuz 2021 12:20

Milyonlarca kişi merak içinde! Zam oranları belli oluyor

Yılın ikinci zammı için gözler 5 Temmuz'daki enflasyon verilerine çevrildi. Yılın ilk beş ayındaki enflasyon verilerine bakıldığında SSK ve Bağ-Kur emeklisi için yüzde 6.39’luk zammın beklendiği görüldüğü.

Milyonlarca kişi merak içinde! Zam oranları belli oluyor
emekli zammı,,emekli ikramiyesi,

Kurban Bayramı öncesinde milyonlarca işçi ve emekli 5 Temmuz’da açıklanacak zam oranlarına kilitlendi. 2021 yılının ikinci maaş zammı temmuz ayında gerçekleşecek. Emekliden memura, yaşlıdan engelliye, evde yakınına bakana kadar milyonlarca kişinin geliri artacak.

Yılın ilk beş ayındaki enflasyon verilerine bakıldığında SSK ve Bağ-Kur emeklisi için yüzde 6.39’luk zammın beklendiği görüldüğü. Öte yandan her bayram öncesi ödenen emekli ikramiyelerinde de zam bekleniyor.

ERKEN ÖDEME YAPILABİLİR

Her bayram öncesinde emeklilere maaşları ve ikramiyeleri erken yatırılıyor. Her ayın 17’sinden itibaren başlayan emekli ödemelerinin 20 Temmuz’da Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle, ödemesi bu tarihe gelenlerin emekli maaşlarının erken yatırılabileceği ifade ediliyor.

KIDEM TAZMİNATI TAVANI DA ARTIYOR

13 milyon emekli, 3.5 milyon memur ve milyonlarca sosyal yardım alan vatandaşla birlikte 30 milyona yakın çalışanı ilgilendiren enflasyon verisi,  kıdem tazminatı tavanını da yükseltecek. Şu anda 7,639 TL olan tavan 8,224 TL’ye çıkabilecek.

5. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞMESİ’NDE 3+3 ZAM KARARI

Enflasyon oranının doğrudan etkileyeceği kesimlerin başında işçi, memur ve emekliler gelecek. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisi için 2021 yılında 3+3 zam kararı vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...