Tgrt Haber
08 Eylül 2015 12:03

Emeklilere faizsiz kredi geliyor

Seçimlerden sonra başta emekliler olmak üzere toplumun büyük kesimi için önemli müjdeler içeren paket hazır.

Emeklilere faizsiz kredi geliyor
emekli,faiz,kredi,

Seçimlerden sonra uygulamaya konulacak olan sosyal paketin içeriği belli olmaya başladı. Daha önce intibak, promosyon, seyyanen zam ve erken emeklilik gibi müjdelerin açıklandığı paketten, şimdi de emeklilere faizsiz kredi desteği çıktı. 
Bunun yanında üniversite mezunlarına iş bulana kadar maaş ve her evde bir sigortalı projesi de gündemde. AK Parti'nin seçim kampanyasının en önemli ayağını oluşturacak olan paket özellikle sosyal tarafların yüzünü güldürecek maddeler içeriyor. Son olarak emekliler için düşünülen kredi desteği üzerindeki çalışmalar devam ediyor. Buna göre hem kredi çeken emeklilerin ödeme işlemleri kolaylaştırılacak hem de isteyen emekliye faizsiz ve bir yıl ertelemeli kredi imkanı verilecek. Böylece emekliler parayı aldıktan sonra bir yıl geri ödeme yapmayacak. Daha sonraki taksitler ise faizsiz olacak ve uzun vadede kolay miktarlarla ödenecek.
 
GÜNLÜK HAYATI ETKİLEYECEK
Pakette emeklilerin dışında vatandaşın cebini ilgilendiren maddeler de bulunacak. Bu kapsamda, memurdan emekliye, öğretmenden öğrenciye kadar toplum kesimlerinin beklentileri karşılanacak. Ekonomik ve sosyal konular öne çıkacak.
 
ÜNİVERSİTELİYE MAAŞ
Pakette üniversite mezunu olanlara iş buluncaya kadar maaş verilmesi öngörülüyor. Böylece İŞKUR kanalıyla iş arayan üniversite mezunları için işsizlik maaşı benzeri bir proje öngörülüyor. Proje ile hem genç işsizlik rakamları aşağı çekilirken, hem de üniversite mezunları mağdur edilmeyecek. Proje üzerinde çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
 
HER EVE BİR SİGORTA
Bununla birlikte, herkesin sosyal güvenceye kavuşması için her evde bir sigortalı olacak. İŞKUR'un, 'Her evde bir sigortalı olacak' sloganı ile proje başlatacağı belirtiliyor. İŞKUR'a başvuruda bulunanlardan öncelik olarak sigortası bulunmayan ailelerden bireylerin tercih edileceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...