Tgrt Haber
19 Ağustos 2019 13:57

Emekliye ek ödeme! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli maaşları, her ay ek ödeme ile birlikte giderek yükseliyor. Tüm emeklilere maaşlarının yüzde 4 ile 5 oranları arasında bir ek ödeme yapılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ödemeleri 56 ile 226 lira arasında değişiklik gösteriyor. Ek ödeme oranının yüzde 8-9 oranlarına çıkması durumunda ödemeler ne kadar artacak? Emekli maaşları ile ilgili tüm gelişme ve detaylar şöyle...

Emekliye ek ödeme! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
emekli,maaş

Emekliler Kurban Bayramı ikramiyesini aldıktan sonra gözler ek ödemelere çevrildi. Emekli maaşlarına yapılan ek ödemelerde ne kadar artış olacak? Emekli maaşları ile gelişmeleri sizler için derledik.

 

Emekli maaşlarına yapılan ek ödemeler her ay artış gösteriyor. Vergi iadesinin yerine getirilen ek ödeme, net maaşın yüzde 4'ü, yüzde 5'i oranında oluyor.

Maaşı düşük olan emekliler yüzde 5 ek ödemeden yararlanıyor. Burada bir gelir sınırı bulunuyor.

Bu yılın ikinci yarısı için bu sınır bin 298 lira 54 kuruş.

Yani maaşı bin 298 liranın altında olanlar yüzde 5, üstünde olanlar yüzde 4 ek ödeme alıyor.

Halen SSK ve Bağ- Kur emeklilerine aylık 56,28 ile 226,43 lira arasında ek ödeme veriliyor.

ÇİFTE ARTIŞ
Hem ek ödeme tutarı hem de yüzde 5 sınırı her zam döneminde artıyor. Maaş arttıkça ek ödeme tutarı da yükseliyor.

Ayrıca ek ödeme oranının yükseltilmesi de gündemde. Türkiye Emekliler Derneği, "Ek ödeme oranı en az yüzde 8-9 olsun" diyor.

Bu talep hayata geçerse emeklilerin ek ödeme tutarlarında önemli artış yaşanacak.

Emekliler maaşının yüzde 4'ü, 5'i yerine yüzde 8'i, 9'u oranında ek ödeme alabilecek. 5 bin 660 lira maaşı olan emekli ek ödemenin yükselmesi ile 226,43 lira yerine 509,47 lira alabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...