Tgrt Haber
13 Ekim 2021 11:53

Enerji Bakanı açıkladı: İlave doğalgaz için görüşmeler sürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez doğalgazda talebin karşılanması için ek kaynak görüşmelerine devam ettiklerini belirterek, "Enerji fiyatlarının küresel ekonomileri allak bullak ettiği bir dönemde, maliyet artışlarının vatandaşlarımıza en az seviyede yansıması için bütün çabayı ortaya koyuyoruz" dedi.

Enerji Bakanı açıkladı: İlave doğalgaz için görüşmeler sürüyor
doğalgaz

Tüm dünyada enerji krizi yaşanırken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den doğalgaz açıklaması geldi.

Doğalgazda talebin karşılanması için ek kaynak görüşmelerine devam ettiklerini dile getiren Bakan Dönmez, “Uzun dönemli doğal gaz anlaşmalarımızın olması elimizi rahatlatan bir unsur" dedi.

Bakan Dönmez, "Enerji fiyatlarının küresel ekonomileri allak bullak ettiği bir dönemde, maliyet artışlarının vatandaşlarımıza en az seviyede yansıması için bütün çabayı ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

KARADENİZ GAZI AÇIKLAMASI

Karadeniz’de keşfedilen 540 milyon metreküplük gaz için çalışmaların takvime uygun bir şekilde ilerlediğini söyleyen Bakan Dönmez, “Hedefimiz gazın 2023 yılında sisteme bağlanması ve ilk faz gaz akışının sağlanması. Bu rezerv, 2027 yılında en yüksek üretim kapasitesine ulaştığında Türkiye'nin yıllık iç tüketiminin üçte birini karşılar hale gelecek" sözlerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...