Tgrt Haber
20 Ekim 2021 10:33

Enerji devleri yapılandırılıyor: BOTAŞ ilk sırada

Kamu enerji şirketlerinde olası hisse satışı öncesinde yapılandırma hazırlıkları yapılıyor. Bu kapsamda BOTAŞ'ın ilk yapılandırılması amaçlanan şirketler arasında olduğu belirtiliyor.

Enerji devleri yapılandırılıyor: BOTAŞ ilk sırada
BOTAŞ,enerji,elektrik,doğalgaz

Türkiye, olası hisse satışı ya da halka arz öncesinde büyük kamu enerji firmalarını yeniden yapılandırmaya hazırlanıyor.

Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, çalışmalar kapsamında doğalgaz ithalatçısı Boru Hatları ve Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), ilk yapılandırılması amaçlanan şirketler arasında.

Kaynaklara göre BOTAŞ’ın doğalgaz ticareti ile iletim bölümlerinin ayrılması, daha kârlı olan iletim bölümünün ileride hisse satışına uygun hale getirilmesi amaçlanıyor.

YAPILANDIRMA ÇALIŞMALARI TEİAŞ İLE BAŞLAMIŞTI

Çoğu Türkiye Varlık Fonu portföyünde olan enerji firmalarının yeniden yapılandırılmasına Türkiye Elektrik İletim Anonim (TEİAŞ) ile başlanmıştı.

Konu hakkında eylülde Bloomberg’e konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez,“TEİAŞ’ta halka arzı yapacağız ama orada az miktarlarda olacak. Yani her halükarda çoğunluk hissesi kamunun elinde olacak.” demişti.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nde (EÜAŞ) ise özelleştirme programının yürümesi halinde bunun, varlık satışı üzerinden ilerleyeceğini kaydeden Dönmez “Hisse üzerinden bir özelleştirme şu anda düşünmüyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...