Tgrt Haber
04 Ocak 2022 13:46

Evde bakım maaşı ne kadar? 2022 evde bakım maaşı şartları neler?

Aralık enflasyon rakamları ile emekli ve memur maaş zammı belli oldu. Vatandaşlar zamlı maaşlar hakkında araştırma yaparken ''Evde bakım maaşı ne kadar oldu? 2022 evde bakım aylığı ne kadar?'' soruları gündeme geldi. İşte 2022 asgari ücret zammı ardından netleşen evde bakım maaşı…

Evde bakım maaşı ne kadar? 2022 evde bakım maaşı şartları neler?
evde bakım,,aile ve sosyal hizmetler bakanlığı,,maaş,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aralık ayında 2022 asgari ücret zammı hakkında açıklama yaptı. Buna göre asgari ücret yüzde 50 zamlanarak 4.253 TL oldu. Dün açıklanan aralık ayı enflasyonu ve yıllık enflasyon rakamları ardından memur ve emekli maaşları da netlik kazandı. Vatandaşlar zamlı maaşlar hakkında araştırma yaparken evde bakım maaşı da gündeme geldi. 

2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU? 

Evde bakım maaşı 2022 yılı asgari ücret zammı ile artış gösterdi. Engelli vatandaşların bakımına yardımcı olmak amacıyla devlet tarafından yatırılan evde bakım maaşı 1798'den 2706 TL’ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR? 

Asgari ücret zammı ardından netlik kazanan evde bakım aylığı gündeme geldi. Engelli vatandaşların bakımına destek olmak amacıyla vermek engelli bakım aylığı; her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, engellinin bakımına destek amacıyla verilen sosyal yardıma denir. 

KİMDİR EVDE BAKIM AYLIĞI ALABİLİR? 

''2022 evde bakım aylığının ne kadar?'' sorusunun cevabı belli oldu. Vatandaşlar ‘’Kimler evde  bakım aylığı alabilir?’’ Sorusunun cevabını merak ediyor. Evde bakım aylığı muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocuklardan herhangi birine verilebilir. Evde bakım aylığı yalnızca engelliye kendi evinde bakan kişiye yatırılır. 

Evde bakım maaşı ne kadar? 2022 evde bakım maaşı şartları neler?

Evde bakım maaşı için Sağlık Bakanlığınca belirlenen yetkili hastanelerden alınacak engelli sağlık kurulu raporunda engel oranı en az %50 ve “Ağır engelli” İbaresi "evet" olarak işaretlenmiş olması gerekir. 

EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN! 

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Evde bakım maaşı imkanından faydalanmak için kişilerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne başvurması gerekir. Yardım hizmetinden faydalanmak için bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az geliri olmalıdır. 

Evde bakım maaşı her ayı 15’i ile 31’i arasında yatırılır. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...