Tgrt Haber
16 Ekim 2018 23:12

EYT çıkacak mı? EYT son durum nedir?| EYT SON HABERLER VE AÇIKLAMALAR

EYT Son Dakika Gelişme Bugün, eyt son dakika haberleri, eyt son durum milyonlarca vatandaş son günlerde harıl harıl internet üzerinde bu soruların cevaplarını arıyor ve konu ile ilgili bilgi edinmek istiyorlar. İşte eyt'ye dair son açıklamalar ve gelişmeler...

EYT çıkacak mı? EYT son durum nedir?| EYT SON HABERLER VE AÇIKLAMALAR
Eyt son dakika haberleri,eyt çıkacak mı?,eyt haberleri

Eyt son dakika haberleri, eyt son durum  nedir? EYT çıkacak mı? gibi bu konu ile ilgili vatandaşlar arama motorları üzerinden her gün araştırmalar yapıyorlar. EYT 2018 ile ilgili güncel konuları araştıran vatandaşlar, EYT ile ilgili müjdeli haberleri bekliyor. Peki EYT son durum nedir, EYT müjdeli haber, EYT son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Emeklilikte yaşa takılanlar kampanyası siyasi ranta dönüştürülmemeli. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz. Bu teklifin maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Böyle bir yükü ülkenin sırtına bindiremeyiz' dedi. Öte yandan Erdoğan 'Yeni yönetimin ilk bütçe hazırlığını tamamladık, yarın Meclis'e sunuyoruz' ifadelerini kullandı.İşte eyt'ye dair son gelişmeler...

EYT İLE İLGİLİ SON GELİŞMELER VE DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

EYT çıkacak mı? EYT son durum nedir?| EYT SON HABERLER VE AÇIKLAMALAR

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak yaptığı açıklamada; 'Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz. Ama siyasette bu yol açıktır. Bilindiği gibi ülkemizdeki sosyal güvenlik mevzuatına göre 3 ayrı hususa bakılması gerekiyor. Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar adıyla yürütülen bir kampanya var. Hatta bunun için kurulan bir dernek dahi var'  Dünyanın hiç bir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 48 yaşında emekli olan bir kişi dahi yaklaşık 30 yıl sistemde kalacaktır. Bugün ülkemizde ortalama emeklilik yaşı 52’dir. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olan biri 40 sene devletten maaş alacak. Böyle bir uygulama olamaz.  Sosyal Güvenlik Kurumu'nun hesabına göre, emeklilikte yaşa takılan denilen gruba 6,2 milyon kişi giriyor. Bu teklifin yıllık maliyeti 750 milyar liraya ulaşıyor. Biz ekonomide bir ekonomik kurtuluş savaşı verdiğimiz bir dönemde böyle bir yükü milletimizin sırtına bindirmek gibi bir hakkımız var mı? Ben bunu milletimize soruyorum. Ekonomik savaşın verildiği dönemde, bir tarafta fırsatçılar türedi, diğer taraftan da bunlar türedi. Böyle bir şey olamaz, buna adalet, hak denmez' dedi.

EYT 2018 İÇİN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

EYT çıkacak mı? EYT son durum nedir?| EYT SON HABERLER VE AÇIKLAMALAR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu internette en çok merak edilen ve araştırılan konuşarın başında geliyor. Vatandaşlar EYT 2018 ve erken emeklilik başlıklarını sürekli aratırken sosyal medyadan da takip etmeyi ihmal etmiyor. Prim günü dolan ve emekli olmak için yaş kanunu bekleyenler taleplerini de dile getiriyorlar. Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son dakika gelişmesi konuyla ilgilenenleri heyecanlandırdı. Meclis'in açılmasıyla erken emeklilik yasası için çalışmaların hız kazanması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da flaş bir EYT açıklaması yaptı. Peki EYT 2018: Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için son durum ne? Erken emeklilik yasası çıkacak mı? EYT yasası ve erken emeklilik Meclis'te görüşülecek mi? Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) son durum nedir? EYT Erken emeklilk çıkacak mı? Ne zaman emekli olurum? Prim gün süresini dolduran kişi yaşı mı bekleyecek? 

YAŞI DOLUP DA PRİM EKSİK OLANLAR EMEKLİ OLACAK!

Konuyla ilgili yaşanan gelişme milyonlarca emekli adayını heyecanlandırdı. Tasarıyla yaşı doldurmuş ancak prim günü eksiği olanlara emekli olma imkanı sağlanıyor. Belli bir yaşın üstünde olan vatandaşlar, eksik primlerini borçlanıp emekli olabilecek.

Yapılandırma kanunuyla geçmişe dönük borçlanan Bağ-Kur'lulara yaş, yıl ve prim şartını yerine getirmeleri halinde emekli olabilme fırsatı verilmişti. Şimdi SGK'lılar için de aynı imkanın sağlanması gündemde. Daha önceden bu konuyla ilgili bir müjde verilmişti.

Düzenleme çıkarsa emeklilik yaşını doldurduğu halde çeşitli sebeplerle işsiz kalıp prim miktarını dolduramayan, iş bulup çalışamayan daha doğrusu yaşı ilerlediği için iş verilmeyen 100 bin kişiye emekli olmanın yolu açılacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...