Tgrt Haber
16 Aralık 2019 06:18

Kişisel bilgilerinizi ‘sanal kart’la koruyun

Türkiye’deki kullanıcılara ait yaklaşık 465 bin adet kredi ve banka kartı bilgisi geçtiğimiz haftalarda çalınmıştı.

Kişisel bilgilerinizi  ‘sanal kart’la koruyun
kart,,haberler

Bakanlık konunun araştırıldığını açıklarken, 28 Ekim ve 27 Kasım  arasında 4 parça hâlinde yayınlanan kart bilgileri Singapur merkezli  siber güvenlik şirketi Group-IB tarafından tespit edildi. Group-IB araştırmacıları, bu bilgileri sağlayan saldırganların 500 bin $’dan fazla para kazandığını tahmin ediyor.

ÜÇ FARKLI YOL VAR
Uzmanlar, gerçek kredi kartı kullanmak yerine sanal kart oluşturarak, alışveriş miktarı kadar sanal karta para yüklenmesini öneriyor. Kart bilgilerinin üç farklı yol ile elde edildiğini belirten Privia Security Kurucusu Eyüp Çelik “Verilerin phishing (oltalama) sayfalarından, zararlı yazılımlar aracılığıyla tarayıcılardan veya özel hazırlanmış zararlı kodlar aracılığıyla saldırıya uğramış internet mağazalarından elde edilmesi muhtemeldir” dedi. Çelik, şöyle konuştu: Böyle durumlarda kredi kartının kapanmasını talep etmek en doğru yöntemlerden biridir. Ancak kartın iptali dışında kartın internet üzerinden veya yurt dışından alışverişe kapatılması da çözüm olacaktır.

BUNLARA DİKKAT
¥ Bilinmeyen maillerden gelen linklere tıklamayın.
¥ Kart aidatı geri ödeme gibi senaryolara itibar etmeyin.
¥ Ödeme sayfalarındaki URL (adres) kısmının doğruluğunu kontrol edin.
¥ Kart veya kişisel bilgileri tarayıcıya kaydetmeyin.
¥ Her uygulamayı indirmeyin.
¥ Kafe, havaalanı gibi yerlerde  ücretsiz kablosuz ağlara bağlanmayın.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...