Tgrt Haber
05 May 2022 15:30 - Güncelleme : 05 May 2022 15:38

2022 Kültür ve Turizm Bakanlığı 154 personel alımı başvuru tarihleri ve şartları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 154 personel alımı yapacak. Kamu kurumlarında çalışmak isteyen kişiler yapılan ilanları yakından takip ediyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde görevlendirmek üzere 154 sözleşmeli personel alımı duyurusu yaptı. Başvurmak isteyen adaylar "Kültür ve Turizm Bakanlığı 154 personel alımı başvuru tarihleri ve şartları nedir?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri ve şartları...

2022 Kültür ve Turizm Bakanlığı 154 personel alımı başvuru tarihleri ve şartları nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan personel ilanının ardından "Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru tarihleri ve şartları nedir?" sorusu gündeme geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 154 sözleşmeli personel alımı ilanı, geçtiğimiz hafta Resmi Gazete'de yayınlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için başlayan başvurular halen devam ediyor. İşte Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru ekranı...

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN VE NASIL YAPILIR?

İlana göre personel alımı, sözlü sınavla ve mimar, mühendis, şehir plancısı, tekniker ve teknisyen gibi kadrolara yapılacak.

Başvurular elektronik ortamda 29 Nisan - 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacak.

Başvurmak isteyen adaylar, e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı - Kariyer Kapısı-İşe Alım İşlemlerinin Yapılması veya Kariyer Kapısı ''https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/'' üzerinden başvurularını gerçekleştirecek.

Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacak.

Adaylar sadece bir il ve öğrenim durumuna göre bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek olup, tercih ettiği il için yapılacak sıralamaya katılacağından, birden fazla il veya nitelik (öğrenim, pozisyon) için yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuracak adaylarda aranılan nitelikler ile 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartlar ve ilan edilen münhal pozisyon için belirtilen özel şartlar aranır:

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

 

Askerlik durumu itibariyle;

  • Askerlikle ilgisi bulunmamak,
  • Askerlik çağına gelmemiş bulunmak,
  • Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

 

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...