Tgrt Haber
10 Temmuz 2021 14:56

Kurban satış ve kurban kesimi tedbirleri! Kurban satış ve kesim yerlerinde uygulanacak kurallar

Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken kurban ibadetini yerine getirecek olan Müslümanlar, ‘’Kurban satış yerlerinde tedbirler olacak mı? Kurban nerelerde kesilir? Kurban kesimi için tedbirler yayınlandı mı?’’ sorularını sormaya başladı.

Kurban satış ve kurban kesimi tedbirleri! Kurban satış ve kesim yerlerinde uygulanacak kurallar
kurban,,kurban bayramı,,kurban kesim,,kurban satış,,kurban pazarı,

Allah’a yaklaşmak anlamına gelen kurban, Müslümanların iki dini bayramından biridir. Her sene kurban ibadeti ile mükellef olan vatandaşlar Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık hayvan seçimi için kurban pazarı gitmeye başladı. Koronavirüs salgını devam ederken vatandaşlar kurban kesim yeri ve kurban satış yerlerinde ne gibi yasakların olacağını merak etmeye başladı. İşte Koronavirüs önlemleri kapsamında kurban satış yerleri ve kurban pazarları yerinde alınacak tedbirler.

KESİM YERLERİNDE RANDEVU SİSTEMİ

Pandemi devam ederken gerçekleşecek olan Kurban Bayramı nedeniyle birtakım tedbirler alınacak. Kurban satış yerleri Covid-19 tedbirleri kapsamında kalabalık olmaması için randevu sistemiyle alım yapacak. Kurban satış yerleri İstanbul için bayramdan önce 15 gün İstanbul dışındaki iller için 1 ay önce hazırlanacak. Bu tarihten önce hayvan girişinin yapılması yasaklandı. İstanbul'da kurbanlık hayvan girişleri  5 Temmuz tarihinde başladı. Kurban satış yerleri kalabalık olmaması için hayvan satış alanında 8 metrekareye bir kişi olacak şekilde kontrollü bir şekilde sağlanacak.

KURBAN PAZARLIĞINDA EL SIKIŞMA YASAĞI

Geçtiğimiz yıl getirilen kurban pazarlık sırasında tokalaşma yasağı bu sene de devam edecek. Kurban satışı sırasında taraflar anlaşma için tokalaşmayacak. Sosyal mesafenin korunması için alınan kurban satışı sırasından gelenekleşen el sıkışma bu sene de gerçekleşmeyecek. Kurban satış yeri içerisinde el yıkamak için lavabolar ve sabunlar bulunacak.

KURBAN KESİM YERLERİNDE ALINACAK TEDBİRLER

Kurban kesim yerlerinde bulaş riskini en aza düşürmek için birtakım tedbirler alındı. Tarım ve Orman Müdürlüklerine gönderilen kurban kesim yerleri tedbirleri afiş ve broşüler halinde dağıtılmaya başlandı. İşte kurban kesim yerlerinde alınacak tedbirler;

  • Covid-19 tedbirlerine uygun şekilde giriş çıkışlar ayarlanacak,
  • Kurban kesim yerlerinde ve kurban satış yerlerinde maske takma zorunlulupu olacak,
  • Kurban pazarına ve kurban kesim yerlerine girişte ateş ölçümü yapılacak,
  • Belirli aralıklarla dezenfektan yerleştirilecek,
  • Kurban kesim yerleri ve kurban pazarları düzenli olarak dezenfekte edilecek,
  • Kalabalık alanlarda ihtiyaç olması durumunda tek kullanımlık çatal, bıçak ve bardak kullanılacak,
  • Hayvan kesim yerlerin de görev alacak olan kişilere salgın tedbirleri ile ilgili eğitim verilecek,
  • Toplu giriş yasaklanacak bekleme alanlarına yalnızca hayvan sahibi girebilecek,
  • Yoğunluk oluşmaması amacıyla kurban kesim işlemleri randevu ile yapılacak,
  • Kurban kesim yerlerinde bulunan kasaplara Covid-19 hakkında tedbir eğitimi verilecek,
  • Kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar, kesim sırasında oluşan atık ile özellikle kist hidatik tehlikesine karşı karaciğerler ve akciğerler kesinlikle evcil ve yabani hayvanlara verilmeyecek,
  • Park, bahçe ve meydanlarda kısacası izin verilen kurban kesim yerleri dışında kurban kesim yapanlar cezalandırılacak,
  • Kurallara uymayan vatandaşlara 96 bin lira ceza verilecek,
  • Belediye ve köy muhtarlarınca tedbirlere uyulup uyulmadığı sürekli olarak kontol edilecek.

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban kesim yerlerinde ve kurban pazarlarında alınacak tedbirler ile ilgili ‘’Kurban satış yerlerinde tedbirler olacak mı? Kurban nerelerde kesilir? Kurban kesimi için tedbirler yayınlandı mı?’’ sorularını cevapladık. Sizde kurban kesim yeri ve kurban pazarı ile ilgili önerileriniz bize yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...