Tgrt Haber
04 Ekim 2021 17:23

Memur ve emekli maaşına enflasyon ayarı

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 8 milyon memur ve emeklinin merakla beklediği oran belli oldu. Eylül ayı itibarıyla memurlara yüzde 1,23'lük enflasyon farkı doğdu. Bu rakam ekim, kasım ve aralık enflasyonlarına göre netleşecek.

Memur ve emekli maaşına enflasyon ayarı
enflasyon,,memur,,emekli,

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre -enflasyon eylülde yüzde 1,25 artarken, yıllık bazda yüzde 19,58 oldu.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve emeklilerin merakla beklediği haber de geldi. Milyonlarca memur ve emekli maaşlarına şimdiden 1,23'lük enflasyon farkı görüldü.

8 milyon emekli ve memuru ilgilendiren zam için ikinci 6 aylık dönem baz alınıyor. Eylül ayı rakamlarının belirlenmesiyle beraber yılın ikinci yarısındaki veriler baz alınarak memur ve emekli maaşlarına ocak ayında zam yapılacak.

YÜZDE 1,23 FARK GÖRÜNDÜ

Temmuz ayında maaşlara yüzde 3 zam yapılırken, temmuz-eylül dönemindeki 3 ayda enflasyon yüzde 4,23 arttı. Böylece memurlar için şimdiden enflasyon farkı oluştu. Eylül itibariyle memura 1,23 puan enflasyon farkı görüldü. Bu rakam ekim, kasım ve aralık enflasyonlarıyla netleşecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...