Tgrt Haber
30 May 2022 06:50 - Güncelleme : 30 May 2022 06:57

Piyasaların gözü bu hafta 3 önemli veride: Enflasyon, büyüme ve ihracat

Döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar sürerken piyasalar bu hafta açıklanacak olan 3 kritik veriye odaklandı. Yılın birinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarının yarın açıklanması beklenirken ardından ise ihracat ve enflasyon verileri paylaşılacak. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Piyasaların gözü bu hafta 3 önemli veride: Enflasyon, büyüme ve ihracat
enflasyon,ihracat,büyüme,tüik

Piyasalar bu hafta 3 kritik veriye odaklandı. Yarın Türkiye İstatistik Kurumu bu yılın birinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıklayacak. Ocak-mart dönemine ilişkin veriler ise saat 10.00’da duyurulacak. Ekonomistler GSYH’nin birinci çeyrekte yüzde 7,2 büyümesini beklerken geçtiğimiz yıl 2021’in son çeyreğinde yüzde 9.1 büyüme ile tamamlanmıştı.

ENFLASYON VE İHRACAR VERİLERİ BU HAFTA AÇIKLANACAK

Hafta içinde gözlerin çevrildiği bir diğer veri olan ihracat ve enflasyon rakamları duyurulacak. Ticaret Bakanlığı mayıs ayına ilişkin geçici dış verileri açıklayacak. Nisanda ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24,6 artışla 23,4 milyar olmuştu.

ENFLASYON CUMA GÜNÜ DUYURULACAK

TÜİK, 3 Haziran Cuma günü mayıs ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak. TÜFE nisanda aylık yüzde 7,25, yıllık yüzde 69,97 artmıştı. Saat 10.00’da açıklanacak olan kritik verilere piyasaların nasıl tepki vereceği uzmanlar tarafından şimdiden tartışma oluşturdu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...