Tgrt Haber
28 Kasım 2022 09:24 - Güncelleme : 28 Kasım 2022 10:11

Çin'den gelen kötü haberler Brent petrolü vurdu, motorine büyük indirim göründü (28 Kasım güncel akaryakıt fiyatları)

Son dakika… Akaryakıta indirim tam gaz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta benzine peş peşe gelen indirimlerin ardında bu kez de motorinin fiyatı düşecek. Çin’de yaşanan pandemi kapanmaları sonrası protesto haberleri ile brent petrolü aşağıya çekti. Talep endişesiyle 81 dolara kadar düşen Brent petroldeki düşüş, akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren motorine 82 kuruş indirim gelecek.

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: TGRT Haber
Çin'den gelen kötü haberler Brent petrolü vurdu, motorine büyük indirim göründü (28 Kasım güncel akaryakıt fiyatları)
akaryakıt,brent petrol,benzin

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından artan jeopolitik riskler sonrası brent petrol tarihi zirveleri gördü. Stratejisiler yıl içinde varil fiyatının yeniden 100 dolara kadar çıkacağını ifade ettiler. Ancak, savaşın sürmesine rağmen Çin’de yaşanan kapanmalar ve protestolar ile dolar endeksinin gerilemesi brent petrolün yılın en düşük seviyelerine kadar düşmesine neden oldu. 81 dolar bandına gerileyen Brent petroldeki bu düşüş, benzinin ardıdan motorine de indirim olarak yansıyıcak.  

MOTORİNE 82 KURUŞ İNDİRİM

Akaryakıta 15 Kasım gününden itibaren ardı ardına indirimler geldi. 15 Kasım’da mazota 1,56 liralık indirim yapılırken, 17 Kasım’da benzine 77 kuruş, 19 Kasım gününde 75 kuruş indirim yapıldı. 24 Kasım'da benzine 55 kuruş zam geldi.  Motorin fiyatlarına 95 kuruş indirim uygulandı. 25 Kasım'da benzine 46 kuruş indirim yapıldı. Sektör kaynaklarından alınan son bilgilere göre ise bu gece yarısından itibaren motorine 82 kuruşluk indirim yapılacak. Gelecek indirimle litre motorinin fiyatı İstanbul'da 23.08 TL'ye düşecek. 

DOLAR GERİ ÇEKİLMEYE DEVAM EDİYOR

Çarşamba günü FMOC tutanaklarının yayımlanması ile piyasalar yönünü belirledi. “Yetkililerin büyük çoğunluğu faiz artış hızının yavaşlatılmasının uygun olacağını belirtti” ifadesinin tutanaklarda yer alması doların uluslararası piyasalarda geri çekilmesine neden oldu. Öte yandan değerli metallerde değer kazançları artarken, brent petrolde büyük bir düşüş gözlendi.

PEKİN’DE ÇIĞLIK SESLERİ

Diğer yandan piyasaların gözü, dünya enerji ithalatında büyük bir yere sahip olan Çin'deki pandemi kapanmasında. Sıkı önelmler nedeniyle Doğu Türkistan'da 30 kişinin yanacar can vermesinin ardından ülkede başlayan protestolar endişeleri artırıyor. Çin’in petrol talebi pandemi önlemleri nedeniyle düşmeye devam edecek. Bu da Brent petrole talebi aşağıya çekeceği için fiyatını da düşürecek. Öte yandan Çin'in petrol ithalatı 2022'nin ilk dokuz ayında %4,3 azaldı.

ABD HAM PETROL RERZERVLERİ 38 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE 

Dünyanın en büyük petrol üretici ve tüketicisi olan ABD’de son açıklanan verilere göre, ham petrol stokları 4,8 milyon varil azaldı. Bu oranın son 38 yılın en düşük seviyesi olduğu ifade edildi. 

OPEC ARZ KESİNTİSİNE GİDECEK

OPEC ülkeleri aralık ayında bir araya gelecek. Kartelin ihtiyaç duyulması halinde daha fazla arz kesintisi yapabileceği ön görülüyor. Kuruluş, ham petrol fiyatlarının istikrara kavuşmasına yardımcı olacağının sözünü verdi.

28 KASIM GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul
Bir litre benzin fiyatı: 20.16 TL
Motorin (mazot) litre fiyatı: 23.90 TL
LPG litre fiyatı: 10,46 TL

Avrupa Yakası
Bir litre benzin fiyatı: 20.15 TL
Motorin litre fiyatı: 23,88 TL
LPG litre fiyatı: 10,82 TL

Ankara
Benzin litre fiyatı 20.31 TL
Motorin litre fiyatı 24,03 TL
LPG litre fiyatı 10.78 TL

İzmir
Benzin litre fiyatı 20.32 TL
Motorin litre fiyatı 24,07 TL
LPG litre fiyatı 10,49 TL

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Erkan28 Kasım 2022 12:13

Nigde

Sonraki Haber Yükleniyor...