Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 10:20 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 10:31

Satış dalgası geliyor: Ons fiyatı dibi gördü, gram altının ipleri kopacak

Altında kayıplar sürüyor. Ons altındaki derin düşüş doların etkisiyle gram tarafında daha hafif hissedildi ancak merkez bankalarının baskısı da artıyor. Faiz artırım dalgaları bugün açıklanacak Euro bölgesi enflasyon verisiyle daha da netleşecek.

Editör: Hasan Selçuk Turan / Kaynak: TGRT Haber
Satış dalgası geliyor: Ons fiyatı dibi gördü, gram altının ipleri kopacak
altın

Gram altında BDDK hamlesi sonrası düşüş uluslararası piyasanın etkisiyle devam ediyor. Ons altın dün son 6 haftanın dibini gördü. Kritik seviyenin altına inen ons altın bugün de düşüşünü sürdürüyor.

Yurt içinde dolar kurunun etkisiyle düşüşün yavaşladığı gram altında açılış fiyatı 973 TL ile geldi. Dünkü 978 TL zirvesinden görülen gerilemeler ons altının düşüşleriyle derinleşiyor.

Ons altın dün 6 haftanın, ons gümüş iki yılın en düşük seviyesini gördü. Ağustos altın vadeli işlemlerinde 1.810 dolardan işlem gör ons altın bugün itibariyle 1800 doların da altına inerek kritik seviyeyi kırdı. Saat 10:25 itibarıyla ons altın 1.795 dolar ile yüzde 10'a ulaştı.

Analistler söz konusu seviyelerin vadeli işlem piyasasında büyük satış stop emirlerinin tetiklenebileceğini belirtiyor.

Dün akşam yılın ilk yarısını kapatan riskli piyasalar resesyon endişeleri nedeniyle tarihin en kötü seviyelerini gördü.

Fed’in güç verdiği doların baskısının tüm varlıklarda hissedildiği görülürken dolar endeksinin de tekrar 105 üzerine çıkmasıyla satışların piyasalar üzerindeki etkisini arttı.

Son 20 yılın en yüksek seviyelerindeki dolar etkisi yükseldikçe emtia ve borsa piyasaları başta olmak üzere birçok alanda satışlar görülüyor.

İŞTE GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

ALTIN (GRAM) 964,09 TL

ALTIN (ÇEYREK) 1593,75 TL

ALTIN (TAM) 6376,43 TL

CUMHURİYET ALTINI 6492,80 TL

ALTIN (ONS) 1794,13 DOLAR

ALTIN PİYASASINDA CANLI DEĞİŞİKLİKLER İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...