Tgrt Haber
14 Ekim 2021 07:23

Tarım Kredi en ucuzu olacak: Pahalı olanın fiyatı aşağı çekiliyor

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin sayısı hızla artıyor. Bakan Bekir Pakdemirli “Etiketler diğer marketlerle kıyaslanıyor, pahalı olan varsa fiyatı aşağı çekiliyor” dedi.

Tarım Kredi en ucuzu olacak: Pahalı olanın fiyatı aşağı çekiliyor
tarım kredi,ekonomi,market,gıda enflasyonu

Her gün 'Tarım Kredi' marketi açılıyor. Pahalı olan ne varsa fiyatı aşağı çekiliyor. Tarım Kredi Kooperatiflerinin diğer marketlere göre daha ucuz olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım Kredi marketlerinde fiyat konusunda dikkat edildiğini diğer marketlerle kıyaslama yapılarak pahalı olan bir şey varsa fiyatın hemen aşağı çekildiğini söyledi.

KOOPERATİF EN UCUZU OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatının ardından her gün yeni bir yerde Tarım Kredi Kooperatifi marketi açılıyor. Bin yeni market açılacağını hatırlatan Bakan Pakdemirli, diğer marketlere göre Tarım Kredi Kooperatiflerinin daha ucuz olduğunu söyledi. Bu marketlerde fiyatlara dikkat edildiğini belirten Pakdemirli, “Diğer marketlerle kıyaslama yapılıyor. Pahalı olan bir şey varsa, hemen fiyatı aşağıya çekiliyor" diye konuştu. Pakdemirli, gıda fiyatlarının pandemiyle birlikte arttığını ve bunun bir fatura getirdiğini söyledi. Verimsizlik olan yerlerin düzeltilmesi gerektiğini ifade eden Pakdemirli, “Lojistik zincirinde ya da perakendede varsa, oraya el atmalıyız. Gıdanın yaklaşık 3'te 1'i tarım ürünleri... Kalanı sanayi, yani işçilik ve diğer işletme maliyetleri... Bunlar artıyorsa gıda da artıyor. Olan bu" dedi.

DÜNYADA GIDA ENFLASYONU

Bakan Pakdemirli, G20’de yaptığı görüşmeler sırasında bütün dünyanın gıda enflasyonuyla mücadele ettiğini söyledi. Herkesin bu durumu çözmeye çalıştığını aktaran Pakdemirli, “Onların da değişik hesaplama yöntemleri var. Oradaki enflasyon da bir anda yükseldi. Mesela ayçiçeği yağının fiyatı onlarda da arttı" diye konuştu.

ÇİFTÇİYE DESTEK HEP OLACAK

AK Parti hükûmetleri döneminde Çiftçilere verilen desteğin yüzde 80 artışla 24 milyar liraya ulaştığını ve çiftçilerin ‘Gübre, mazot ve diğer şeyler arttı. Ben bu maliyetlerle ürettiğimde satabilecek miyim?’ kaygısı içinde olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, “Biz de her zaman çiftçiye pozitif mesajımızı veriyoruz. ‘Merak etmeyin, maliyet ne olursa olsun biz size bu desteği vereceğiz. Fiyatlarınız maliyetlerinin üzerinde oluşacak’ diyoruz” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...