Tgrt Haber
21 Ekim 2021 09:22

TCMB faiz kararı öncesi dolar ve euro fiyatında son durum! 21 Ekim euro ve dolar kaç TL?

Eylül ayından bu yana tarihi zirvesini yenileyen dolar fiyatı iki gündür düşüşe geçerek 9,20 TL altına indi. Piyasaların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararına odaklandı. Peki 21 Ekim dolar kaç TL? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Bugün euro kaç TL?

TCMB faiz kararı öncesi dolar ve euro fiyatında son durum! 21 Ekim euro ve dolar kaç TL?
merkez bankası,dolar,dolar fiyatı

Dolar fiyatı özellikle yatırımcıların merakla takip ettiği konuların başında geliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eylül ayında politika faizlerini %19’dan %18’e indirmesi dolar rekor serisine neden oldu. Eylül ayında bu yana TL dolar karşısında neredeyse yüzde 10 değer kaybetti. Geçtiğimiz hafta TCMB başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de görüşme yaptı. Görüşmenin ardından 3 görev değişikliği yapıldı. Resmi Gazete’de yer alan MB görev değişikliği kararıyla dolar rekorunu yeniledi. Günün en önemli gündem maddesi ise TCMB tarafından açıklanacak ekim ayı faiz kararı olacak.  

21 EKİM DOLAR KAÇ TL?  

Dolar fiyatı eylül ayından bu yana yükselişine iki gündür ara verdi. Tarihi zirvesini eylül ayı faiz kararından bu yana yenileyen dolar dün akşam saatlerinde 9,20 dolar/TL altına indi. 21 Ekim Perşembe sabah saatlerinde dolar yatay seyrine devam ediyor. Haftanın son işem gününe doğru yaklaşırken dolar fiyatı yeniden gündeme geldi. Dolar 21 Ekim Perşembe günü yapılacak PPK toplantısına ardından şekillenecek.  

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu bugün saat 14.00’te toplanacak. TCMB başkan Şahap Kavcıoğlu geçtiğimiz hafta tüm gelişmeleri göz önünde bulundurarak en doğru kararı açıklayacaklarını ifade etti. Karar öncesi anketlerde TCMB'nin 50 baz puan civarı indirime gidebileceği öngörülüyor. Eylül itibarıyla yüzde 10 yükseliş yaşayan kurdaki yükselişin azalması için Merkez Bankası'nın sıkı duruş sergilemesi gerekiyor, bu anlamda bu ay faizlerde değişikliğe gidilmemesi ise beklentilerin arasında geliyor. 

21 Ekim Perşembe günü dolar 9,25 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

Piyasalar TCMB faiz kararına odaklanırken Euro/TL'de de yeni zirveyi gördü. 21 Ekim Perşembe günü euro 10,79 TL seviyelerinden işlem görüyor. 

TCMB faiz kararı öncesi dolar ve euro fiyatında son durum! 21 Ekim euro ve dolar kaç TL?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI ÖNCESİ DOLAR FİYATI  

Eylül ayı faiz indirimi kararından bu yana TL dolar karşısından yaklaşık %10 değer kaybetti. Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’de yaptığı görüşmenin ardından 3 isim görevden alınarak yerine 2 ikim getirildi. Resmi Gazete’de yer alan karara göre TCMB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen, TCMB Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük, Para Politikası Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş görevden alındı. TCMB Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak ve Para Politikası Üyeliğine ise Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı. 

Piyasaların ve yatırımcıların gözü kulağı 21 Ekim Perşembe saat 14.00’te yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Toplantıda ekim ayı faiz kararı açıklanacak. Buna göre dolar fiyatı faiz kararı ardından yeni seyrine geçecek.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...