Tgrt Haber
18 Ekim 2021 16:11

TOGG'dan heyecan veren paylaşım

Yerli otomobil için geri sayım başladı. Türkiye'nin Otomobili Girişimi Grubu (TOGG) sosyal medyadan yaptığı açıklamayla, "TOGG Gemlik tesisimizin inşaatında sona yaklaştıkça heyecanımız artıyor. Boya, gövde, montaj tesislerimiz ve araç test pisti inşasıyla birlikte altyapı çalışmalarımız, tüm hızıyla planlarımız doğrultusunda devam ediyor. Bizi izlemeye devam edin!” denildi.

TOGG'dan heyecan veren paylaşım
TOGG,yerli otomobil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Aralık 2019’da tanıtımını yaptığı, 18 Temmuz 2020’de de törenle fabrika inşaatı başlatılan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nda (TOGG) adım adım sona yaklaşılıyor. 

Son olarak TOGG tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “TOGG Gemlik tesisimizin inşaatında sona yaklaştıkça heyecanımız artıyor. Boya, gövde, montaj tesislerimiz ve araç test pisti inşasıyla birlikte altyapı çalışmalarımız, tüm hızıyla planlarımız doğrultusunda devam ediyor. Bizi izlemeye devam edin!” denildi. 

GÖVDE ÜRETİM BİNASI

TOGG inşaatında bin 600’ün üzerinde personel çalışıyor. Boya binasında 2 bin 500 ton demir bağlantısı yapıldı, 22 bin metreküp beton döküldü, 138 çelik kolon dikildi, 11 bin ton çelik imalatı tamamlandı.

Ayrıca gövde üretim binası, montaj binası, enerji binası, su işleme tesisi, batarya binası, giriş binası ile arıtma binasının demir bağlantıları, beton dökümleri, bodrum perde imalatları, kolon montajları, çelik imalatları, çatı-cephe sandviç panel montajları devam ediyor.

TOGG'dan heyecan veren paylaşım

1,2 MİLYON METREKARE

Fabrikanın altyapısı için de 535 metre yağmur suyu, 2 bin 450 metre atık su hattı inşa edildi. 623 metre menfez imalatının tamamlandığı bölgede 2 bin metre çevre duvarı imalatı bitirildi. 11 bin metreküp kazı, 82 bin metreküp dolgu da gerçekleştirildi.

TOGG’un 2030’a kadar 5 farklı modeli de piyasaya sürülecek. İlk etapta yüzde 51 yerlilik oranına sahip elektrikli, bağlantılı ve yeni nesil otomobiller, Gemlik’te 1.2 milyon metrekare alana kurulu fabrikada üretilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...