Tgrt Haber
13 Haziran 2022 12:05 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:23

Liverpool'un kasasını boşaltan forvet! Rekorları altüst etti

İngiliz kulübü Liverpool, rekor bedelle Uruguaylı futbolcu Darwin Nunez’i transfer etti.

Liverpool'un kasasını boşaltan forvet! Rekorları altüst etti
darwin nunez,liverpool,transfer

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Benfica'dan Darwin Nunez'i kadrosuna kattı. Uruguaylı yıldız futbolcunun 25 milyon euro bonuslarla birlikte 100 milyon euro bedelle Kırmızılar'a transfer olduğu açıklandı.

22 yaşındaki genç oyuncu, transfer ücretiyle Liverpool tarihinin en pahalı transferi olarak tarihe geçti.

Daha önce bu rekor Virgil Van Dijk’ın 2017/18 sezonunun devre arasında 75 milyon euro karşılığında Southampton'tan transfer edilmesiyle kırılmıştı.

GOL KRALI OLDU

Nunez, bu yıl Benfica formasıyla çıktığı 41 maçta 34 kez ağları havalandırırken 4 defa da asist yaptı. Attığı 34 golün 26^’sını Portekiz liginde kaydeden 22 yaşındaki genç forvet sezonu da gol kralı olarak bitirdi.

"BÜYÜK KARİYER ONU BEKLİYOR"

Liverpool’un teknik patronu Jurgen Klopp da daha önce Nunez'le ilgili yaptığı açıklamada "Fiziksel olarak çok güçlü, hızlı ve bitiriciliği çok iyi. Gol pozisyonlarının hepsinde sakin kalabiliyor. Eğer sağlıklı kalabilirse çok büyük bir kariyer onu bekliyor." İfadelerine yer vermişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...