Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 09:09 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 12:17

Ankara merkezli 11 ilde dev FETÖ operasyonu: 27 gözaltı kararı

Ankara merkezli 11 ilde, haklarında gözaltı kararı bulunan FETÖ terör örgütü iltisaklı 27 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Olaylarla ilgili 27 şüpheliden 16'sının gözaltına alındığı öğrenildi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ankara merkezli 11 ilde dev FETÖ operasyonu: 27 gözaltı kararı
FETÖ,operasyon,gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik 27 şüpheli hakkında Ankara merkezli 11 ilde gözaltı kararı verildi.

Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, FETÖ'nün Kara Harp Okulunda örgüt mensubu olmayan öğrencilere yönelik okuldan ve TSK bünyesinden ayrılmalarını sağlamak amacıyla sistematik şekilde mobbing ve baskı uygulayıp kötü muamelede bulundukları, şok mangalarına dahil ettikleri, haksız yere sicil bozdukları, sair suretle her türlü baskı ve haksız uygulamalara maruz bırakarak okuldan ayrılmaya zorladıkları ve bu şekilde mağdur sayısınca "işkence" suçunu işlediklerine dair deliller elde edilen şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.

Açıklamada ihraç 3 binbaşı, 9 yüzbaşı, 3 üsteğmen ile 1 emekli albay olmak üzere 16, ayrıca, FETÖ'nün gizli haberleşme aracı olan ByLock kullandıkları tespit edilen ve örgüt mensubu olduklarına dair ifadeler bulunan 3'ü görevde, 8'i ihraç edilmiş 11 öğretmen hakkında gözaltı kararı alındığı ifade edildi.

Ankara merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 27 şüpheliden 16'sının gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...