Tgrt Haber
07 Ağustos 2021 18:17

İletişim Başkanlığı: 220 orman yangını kontrol altında

Cumhurbaşkanlığı iletişim Başkanlığı, resmi sosyal medya hesabından Türkiye’de orman yangınlarında mücadelenin 11’inci günündeki son durumu paylaştı. 225 noktada çıkan yangınların 220’sinin kontrol altına alındığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı: 220 orman yangını kontrol altında
Orman,Yangın,Antalya,Manavgat,İtfaiye,Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı

Türkiye son günlerde farklı noktalarda çıkan çok sayıda yangınla mücadele ediyor. Türkiye'de bu yıl yanan alan büyüklüğü geçtiğimiz yıllara oranla ortalamanın yaklaşık 9 katına çıktı.

220 YANGIN KONTROL ALTINDA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Twitter’daki hesabından yangınlarla mücadeledeki son durumu aktardı. Saat 15.00 itibariyle 255 yangından 220’sinin kontrol altına alındığını açıkladı.

Açıklama göre, Muğla’daki Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas ve Yatağan ile Isparta’daki Sütçüler bölgelerindeki yangınlar devam ediyor.

İletişim Başkanlığı: 220 orman yangını kontrol altında

YANGINA KARŞI HENDEKLER KAZILDI

Muğla'nın Milas ilçesinde Fesleğen Mahallesi ve Yeniköy Termik Santrali hattında etkisini sürdüren yangında, alevlerin santrale sıçramadan söndürülmesi için mücadele veriliyor.
Santralin etrafına çekilen 2 kilometrelik hatta su tankerleri, arazöz ve iş makineleri ile yüzlerce personel hazır bekletiliyor. Santral çevresindeki hattın sağ ve solundaki makilik alan tırpanlandırılırken, alevlerin önüne geçebilmek için bazı ağaçlar da kesildi.

İletişim Başkanlığı: 220 orman yangını kontrol altında

MANAVGAT’TA SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Antalya'da, 10. günde kontrol altına alınan Manavgat ve çevresindeki orman yangınlarını soğutma çalışmalarına devam ediliyor. Kentin 5 ilçesinde 59 mahallede günlerce süren yangınlar dün kontrol altına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...