Tgrt Haber
11 Ocak 2022 13:41

5 ülkeye uçak seferleri yeniden başladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Kovid-19'un Omicron varyantına karşı alınan önlemler kapsamında 5 ülkeye yönelik durdurulan uçuşların yeniden başladığını açıkladı. Yapılan açıklamada; Güney Afrika başta olmak üzere Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve uçuşlarının bugün itibarıyla yeniden gerçekleştirildiği belirtildi.

5 ülkeye uçak seferleri yeniden başladı
uçuş,yasak,kısıtlama,afrika,omicron

Omicron kaynaklı vaka artışlarından dolayı 27 Kasım'da 5 Afrika ülkesine yönelik uygulanan seyahat kısıtlaması sona erdi. Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve uçuşları bugünden itibaren tekrar başladı.

NEGATİF SONUÇLU PCR TESTİ VE 2 DOZ AŞI ŞART

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından duyurulan genelge kapsamında; Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya, Zimbabve, Brezilya, Nepal, Sri Lanka, Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan gelen yolcuların Türkiye’ye girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibraz etmeleri gerekecek.

Bununla birlikte bu ülkelerden gelen veya bu ülkelerde son 14 gün içinde bulunmuş olan kişilerden Dünya Sağlık Örgütü veya Türkiye’de acil kullanım onayı verilmiş aşılardan en az 2 doz (Johnson & Johnson için tek doz) yaptırdıklarını ve son dozdan en az 14 gün geçtiğini belgeleyemeyenler ise ikametgahlarında veya beyan edecekleri adreslerde 7 gün süreyle karantinaya alınacak.

12 YAŞ ALTINDAKİLER MUAF

Söz konusu ülkelerden ebeveynleri ile beraber yolculuk yapmak koşuluyla Türkiye’ye giriş yapacak 12 yaşından büyük ve 18 yaşından küçük yolcular, 72 saat öncesinde alacakları negatif PCR test sonucu ile uçabilecekler. Bu kişiler için ikametlerinde tekrar PCR testi uygulanacak ve PCR test sonucu negatif çıkanlar karantina uygulamasından muaf tutulacak. 12 yaş altındaki çocukların Türkiye’ye girişlerde PCR/Antijen test raporu ile aşı sertifikası uygulamalarından muaf tutulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...