Tgrt Haber
29 Aralık 2015 18:21

AK Parti Sözcüsü Çelik, 'Tarihi bir süreç başlıyor'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Başbakan Davutoğlu'nun muhalefet turuna ilişkin 'Tarihi misyon üstlenecek bir süreç başlıyor' dedi.

AK Parti Sözcüsü Çelik, 'Tarihi bir süreç başlıyor'
ak parti, hüseyin çelik,

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP’yle olan randevunun iptal edilmesine ilişkin, "Randevu istediğimiz süreçte HDP’nin Rusya ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar yadırganacak bir tutum. HDP’den gelen açıklamalar saygı sınırlarını zorladı. Çay içer, gider diyerek değerlendirmeleri, bu ziyaretin yapılmasını gereksiz kılmıştır" dedi.AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yeni Anayasa tartışmasına ilişkin konuştu. Çelik, "Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Yeni Anasaya başlığının tahukkuk etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Önemli olan halkın özne olduğu bir anayasa yapmaktır. Türkiye’nin baştan yazılmış bir anayasa ihtiyacı var. Anayasa konusunda kafamızda bir model var. Kuvvetler ayrılığı güçlü olmalı yürütme hızlı karar almalı. " diye konuştu.

BAŞBAKANIN MUHALEFET TURU

Çelik, Başbakanın muhalefet turuna ilişkin "Tarihi misyon üstlenecek bir süreç başlıyor" dedi.

HDP’den verilen randevunun iptal edilmesine ilişkin açıklama yapan Çelik, "Sayın Başbakanımızın randevu istediğimiz süreçte HDP’nin Rusya ziyareti sırasında yaptığı açıklamalar yadırganacak bir tutum. HDP’den gelen açıklamalar saygı sınırlarını zorladı.

Çay içer, gider’ diyerek değerlendirmeleri, bu ziyaretin yapılmasını gereksiz kılmıştır. Geleneksel olarak siyasi nezaket gösterilmesi gereklidir. Bir parti Başbakan’ı misafir etme hususunda, gerekli hassasiyetlere sahip değilse, görüşmeye ihtiyaç yoktur" ifadelerini kullandı.

ÖZERLİK TARTIŞMASI

Siyasette özerlik tartışmasına değinen Çelik, "Türkiye’de federasyondan tutun da çeşitli siyasi modelleri gündeme getirenler var. Ancak hiç kimse halkın genelinin karar vermediği bir fiili bir durum ilan edemez. Sürekli kürt halkı adına konuşuyoruz diyorlar. Hiç kimse vatandaşlarımızın bir kısmının iradesi varmış gibi konuşmasın. HDP Stalinist bir çizgi izliyor. Bu tarz siyaset toplumsal barışa suikast girişimidir. HDP meşru siyaset konusunda ciddi değerlendirme yapmalı" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...