Tgrt Haber
19 Ekim 2021 23:04

Ali Koç, Özdemir Bayraktar ile olan anısını paylaştı: Siz ve oğullarınız milli bir servetsiniz

Eskişehir’de yerli ve tek şanzımanın görücüye çıkarıldığı tanıtım töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, dün vefat eden Yerli İHA ve SİHA’ların öncüsü Özdemir Bayraktar ile olan anısını paylaştı. Koç, “O zamanın şartlarında yaptıklarına baktığım zaman şöyle demiştim kendisine, 'Sizin oğullarınız, siz bir milli servetsiniz, değersiniz. Sizi korumalı bu ülke' demiştim." İfadelerini kullandı.

Ali Koç, Özdemir Bayraktar ile olan anısını paylaştı: Siz ve oğullarınız milli bir servetsiniz
Ali Koç,Yerli,İHA,SİHA,Özdemir Bayraktar,Mustafa Varank

Türkiye’de geliştirilip seri üretime geçen ilk ve tek yerli şanzıman bugün görücüye çıktı. Tanıtım törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yan ısıra Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç da katıldı.

Törende konuşan Ali Koç, bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve salgın sürecinde iyi bir iş yapmanın önemli olduğunu vurguladı.

“ÜLKEM VARSA BEN DE VARIM”

Koç, “Kurucumuz rahmetli Vehbi Koç'un, bir asır önce Anadolu’nun o dönem çok küçük bir şehri olan Ankara'da başlayan girişimcilik yolculuğu, serüveni, 1928 yılında Ankara bir Ford bayiliğini alması ile Türk otomotiv sektöründe yepyeni bir kapının açılmasına vesile oldu. Daha sonra 1959'da Otosan AŞ'nin kurulması, Türkiye otomotiv sektöründe sanayileşmeyi başlatan en önemli dönüm noktasıydı. Biz, biraz sonra ifade edeceğimiz gibi ülkemize her zaman uzun vadeli baktık. Çok çetrefilli ekonomik koşulların olduğu iniş çıkışlı dönemlere rağmen her zaman ülkemize güvendik. Bu felsefe zaman içinde 'Ülkem varsa ben de varım.' düsturu olarak topluluğumuzun adeta DNA'sının bir parçası olmuştur” dedi.

Ali Koç, Özdemir Bayraktar ile olan anısını paylaştı: Siz ve oğullarınız milli bir servetsiniz

“SİZ BİR MİLLİ SERVETSİNİZ”

Törendeki konuşmasını sürdüren Ali Koç, dün vefat eden Yerli İHA ve SİHA’ların öncüsü Özdemir Bayraktar ile olan anısını paylaştı.

Koç, “Ben kendisiyle 12 sene evvel görüşmüştüm. Organize sanayide küçük bir atölyede, bugün yaptıkları işe baktığımızda bayağı küçük bir atölyede, evlatlarıyla. Hikayesini anlattı bize. Biz niye gitmiştik oraya? Rahmetli eniştem Nusret Arsel hikayesini bir gazetede okuyor. Gidiyor tanışıyor. Bizim haberimiz yok o zaman, dost oluyorlar. Oğullarıyla tanışıyor, o kadar etkileniyor ki bize talimat veriyor, biz de savunma sanayi işindeyiz, 'Özdemir Bey’le Bayraktar ailesiyle bir iş yapın.' diye. Çok gittik geldik, yapamadık. Özdemir Bey, 'Ya business plan musiness plan ben anlamam, vereceksiniz şu kadar parayı ben de yapacağım size, istediğiniz kadarıyla yapacağız' demişti. Olmadı, nasip olmadı. Keşke olsaydı, çünkü o zaman bile bu ailenin insansız hava aracı, havacılık sanayinde o zamanın şartlarında yaptıklarına baktığım zaman şöyle demiştim kendisine, 'Sizin oğullarınız, siz bir milli servetsiniz, değersiniz. Sizi korumalı bu ülke' demiştim” ifadelerini kullandı.

Ali Koç, Özdemir Bayraktar ile olan anısını paylaştı: Siz ve oğullarınız milli bir servetsiniz
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...