Tgrt Haber
06 Haziran 2018 17:23

Apple AirPods iOS 12 ile işitme kaybı yaşayanlar için yeni bir özellik sunuyor

Apple geçtiğimiz akşam WWDC 2018'de iOS 12'yi tanıttı. Bazı yeni özelliklerinden bahsetti. Bununla birlikte iOS 12'nin derinlerinde farklı yetenekleri de var. Bunlardan birisi de Live Listen yani Canlı Dinle özelliği.

Apple AirPods iOS 12 ile işitme kaybı yaşayanlar için yeni bir özellik sunuyor
iOS 12,,Apple AirPods,

iOS 12'nin en dikkat çekici özelliklerinden biri erişilebilirlik seçenekleri arasında bulunan Canlı Dinleolacak. Bu özellik iPhone'un mikrofonuyla alınan seslerin kulaklığa iletilmesini sağlıyor. Tabii ki kulaklığın veya cihazın Made for iPhone standartına sahip olması gerekiyor.

AIRPODS'U DESTEKLİYOR

The Verge sitesinin aktardıklarına göre bu özellik hafif işitme güçlüğü çekenler veya işitme kaybı yaşayanlar için yararlı olabilir. Canlı Dinle özelliği AirPods'u destekliyor, ancak profesyonel bir işitme cihazının yerini alma amacı taşımıyor.

Canlı Dinle veya tam adıyla Live Listen bazı belirgin durumlarda oldukça işe yarayabilir. Sesin yüksek olduğu bir ortamda mesela bir restoranda veya konferansta kullanıcı telefonu konuşan kişinin yanına koyarak, konuşmayı daha iyi dinleyebilir.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...