Tgrt Haber
03 Eylül 2021 11:46

Aralık ayı kira artış oranı hesaplama robotu: 2021 aralık kira zammı ne kadar?

TÜİK tarafından her ayın başında açıklanan enflasyon rakamları dolar fiyatına etkisi nedeniyle merakla bekleniyor. Enflasyon rakamları kiracıların ve ev sahiplerinin ''Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Kasım ayı enflasyon oranı rakamları ne?'' sorularını sormasına neden oldu.

Aralık ayı kira artış oranı hesaplama robotu: 2021 aralık kira zammı ne kadar?
enflasyon,kira,zam

Aralık ayı tüketici fiyat endeksinin açıklanmasıyla eylül ayı kira artış oranı da belli oldu. Kiracılar ve ev sahipleri TÜİK tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamlarına kitlendi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıklanmasıyla Aralık ayı kira artış oranı netleşti. İşte Aralık ayı kira artış oranı hesaplama.  

ARALIK AYI ENFLASYON RAKAMLARI 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı enflasyon verilerini 3 Aralık Cuma günü saat 10.00’da açıklama açıkladı. Tüketici fiyatları (TÜFE), kasım ayında aylık bazda yüzde 3,51 arttı. Yıllık bazda enflasyon ise yüzde 21,31 oldu. Enflasyon oranları ile birlikte fiyatı en çok artan ürünler merak konusu oldu. Ekim ayı enflasyon rakamları kasım ayının başlarında açıklanmış ve Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 19,89, aylık yüzde 2,39 artmıştı. 

İşte fiyatı en çok artan ürünler:  

  • Sivri biber,  
  • Kabak,
  • Taze fasulye, 
  • Karpuz, 
  • Patlıcan,

Fiyatı en çok düşen ürünler ise:  

  • Çocuk tişörtü,  
  • Patates  
  • Pırasa,
  • Ispanak,
  • Limon.

Aralık ayı kira artış oranı hesaplama robotu: 2021 aralık kira zammı ne kadar?

ARALIK AYI KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA 

2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %9,99 bir önceki yılın Aralık ayına göre %51,06, bir önceki yılın aynı ayına göre %54,62 ve on iki aylık ortalamalara göre %38,94 artış gösterdi. Böylece enflasyon (TÜFE) rakamlarının on iki aylık ortalaması baz alınarak belirlenen kira artış oranı Aralık ayı için yüzde 17,71 olarak belirlendi. Aralık ayı kira artış oranına göre;

1000 TL ev kirası olan bir vatandaşın Aralık ayı kirası %17,71 oran doğrultusunda 177,1 TL artarak 1.177,1 TL olacak.

Ev sahipleri Aralık ayı kira artış oranı dışından ekstra bir zam yapamayacak.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...