Tgrt Haber
25 Aralık 2021 16:31

Asiye'nin sağlık durumu nasıl? Pitbull'un parçaladığı minik Asiye'ye dair son dakika gelişmeleri

Uğradığı pitbull saldırısının ardından hastaneye kaldırılan ve bir dizi ameliyat geçiren 4 yaşındaki minik Asiye ile işten atılan babasına Cumhurbaşkanı Erdoğan sahip çıktı! Milyonlarca vatandaşı derinden üzen bu saldırının üzerine, Asiye'nin sağlık durumundaki son gelişmeler ve Asiye'nin babasının işten atılması gündemde yerini aldı! İki pitbull köpeğinin de patronuna ait olması sebebi ile Hüseyin Ateş'in işten atılmasına dair detaylar ve Asiye'nin sağlık durumunda son dakika gelişmeleri haberimizde...

Asiye'nin sağlık durumu nasıl? Pitbull'un parçaladığı minik Asiye'ye dair son dakika gelişmeleri
asiye,pitbull,gaziantep,iş,asiyenin sağlık durumu,erdoğan

Gaziantep'te yaşayan 4 yaşındaki minik Asiye, pitbull cinsi 2 köpek tarafından sitenin bahçesinde uğradığı saldırının ardından birçok ameliyata girdi ve operasyon geçirdi. Yoğun bakımda kalan Asiye'nin, babası, bu olaylar yaşanırken; işten atıldı ve yaptığı açıklamalar ile milyonların yüreğini dağladı. Mağduriyetlerini dile getiren Hüseyin Ateş, tek çocukları olan Asiye Ateş için "tek isteğim, kızımın iyileşmesi" dedi. Pitbull cinsi köpeklerin, patronuna ait olduğunu ve yaşanan bu olaydan sonra hem işini hem de evini kaybettiğini belirten Ateş, tüp bebek tedavisinin ardından dünyaya gelen kızları Asiye'nin başına gelen bu talihsiz olayın perde arkasını anlattı. Peki, Asiye nasıl oldu, iyileşti mi? İşte, minik Asiye'nin sağlık durumunda son dakika gelişmeleri...

Asiye'nin sağlık durumu nasıl? Pitbull'un parçaladığı minik Asiye'ye dair son dakika gelişmeleri

"GEREKEN MÜDAHALELERİ YAPACAĞIZ"

Asiye'nin ameliyatını ve tedavi sürecinin takibini üstlenen Prof. Dr. Ömer Özkan, ameliyat sonrası Asiye’nin son durumunu Ferhat Ünlü ile TGRT Hafta Sonu Ana Haber’de anlattı. Özkan, Asiye’nin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek “Sağlık durumu şuan için iyi. Yoğun bakımda takibimiz devam ediyor. Hastanın yüzünde ve saç derisinde ciddi anlamda doku eksiklikleri vardı travmaya bağlı. Bu bir takım hayati riskler de taşıyor. Bundan dolayı erken dönemde müdahale etmemiz gerekti. Bugün itibari ile doku nakillerini yaptık. Bundan sonraki süreçte de dokularda bir sıkıntı olmaz ve hastamız da toplarsa erken dönemde önemli bir süreci atlatmış olacağız. Ondan sonraki gereken müdahaleleri yapacağız” dedi.

Asiye’ye yapılan operasyonun yaklaşık 3-4 saat sürdüğünün altını çizen Özkan, “Çok şükür operasyonda herhangi bir sıkıntı olmadı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız da süreci yakından takip etti. Bizde elimizden geldiğince tüm hastalara olduğu gibi özen gösterdik. Hastamızın bugünkü ameliyatı önemliydi. Çünkü açıkta olan dokular vardı ve bunların kapatılması gerekiyordu. Bu hastanın yaşama tutunabilmesi için bugün ameliyat ciddi anlamda önemliydi. Bundan sonraki süreçte toplama tekrar adapte olması ve hayatına devam edebilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ASİYE'NİN YÜZ FELCİ RİSKİ BULUNUYOR

Prof. Dr. Özkan, girdiği operasyonun ardından açıklamalarda bulunurken "İki hafta sonra gelişmelere bakılarak değerlendirme yapacağız ve yeniden doku nakline başlayacağız. Yüz felci riski bulunuyor, gerekirse o konuda da müdahalede bulunacağız. Bu süreçte bir sorun çıkmazsa ve hayati tehlike riski tamamen ortadan kalktıktan sonra diğer işlemleri yapmaya başlayacağız." dedi. 

MİNİK ASİYE'NİN BİR YIL İÇİNDE İYİLEŞMESİ BEKLENİYOR

Yüz nakli gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığının altını çizen Özkan, "Ciddi bir travma geçirmiş. Elimizden geleni yapacağız. Tam iyileşme bir yılı bulabilir. Ailenin de morali iyi. Çocuğu zamanında kurtarmışlar" dedi.

ANNESİ ASİYE'YE "ESKİSİ GİBİ OLACAKSIN" DİYEREK MORAL VERDİ

Minik Asiye'nin  ameliyata girmeden önce annesine "Yüzüm iyileşecek mi?" diye sorduğu öğrenildi. Asiye'nin annesi ise "Ömer hocamız senin yüzünün iyileştirecek. Eskisi gibi olacaksın" diyerek kızına moral verdi.

Asiye'nin sağlık durumu nasıl? Pitbull'un parçaladığı minik Asiye'ye dair son dakika gelişmeleri

"YENİ OPERASYONLAR GEREKECEK"

Asiye Ateş'in annesi, babası, halası ve dedesini ziyaret eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı ise, "Bu akşam ya da yarın yoğun bakımdan çıkacak. Ömer Özkan, başarılı bir operasyon olduğunu söyledi. Ciddi manada doku zedelenmeleri olduğu için önümüzdeki süreçte de yeni operasyonlar yapılması gerekecek. Ailenin durumu ve moralleri iyi. Aile ile cuma gecesinden bu yana iletişim halindeyiz. Misafir ediyoruz. İnşallah böyle feci bir olayı bir daha yaşamayız. Asiye kurtulacak. İnşallah güzel günler onu bekliyor" ifadelerini kullandı

BABA TEKSTİL FABRİKASINDA İŞE BAŞLATILDI

Sabah'ın haberine göre, Asiye Ateş'in babası Hüseyin Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep programı sırasında ziyaret edip işçileriyle yemek yediği Erdem Soft Tekstil fabrikasında işe başlatıldı. Ziyaret sırasında işçilerle birlikte yemek yiyen Erdoğan, bu sırada Hüseyin Ateş ile telefonla görüşürken fabrika sahibinin kendisini işe alma talebi üzerine, işlemlerin başlatılacağı bilgisini verdi. Dün SGK'ya başvurarak işe girişi yapılan Hüseyin Ateş'in, Asiye'nin tedavinin bitip Gaziantep'e dönmesiyle birlikte fabrikada fiilen çalışmaya başlayacağı öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ASİYE VE BABASININ YANINDA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'te yaşanan talihsiz olay ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uğradığı pitbull saldırısının ardından büyük bir travma yaşayan 4 yaşındaki minik Asiye'nin ve ailesinin zorlu günlerinde, yanlarında olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asiye'nin babası Hüseyin Ateş'e ideal bir iş vereceklerinin müjdesini şu açıklama ile verdi:

"Asiye yavrumuzu dün gece ambulans uçakla Antalya Üniversitesi'ne naklettik, orada gerekli olan operasyonlar kendisine yapılacak. Tabii ilginç olan bir şey var. Bu köpekler parası bol olanların köpekleri. Ve ne oluyor ne gidiyor, ne yapıyorlar hiç böyle bir dertleri yok. O yavru orada paramparça oluyor, hala bu adamlar acaba babasını nasıl aldatırız gayreti içinde. Kandıramayacaksınız. Bunların da bedelini ödeyeceksiniz. Biz de anneyi de babayı da yavruyu da inşallah elimizden gelen tüm hassasiyetle en ideal şekilde ve doktorlarımızla tedavisini yaptıracağız. Babasını da kapıcı olarak çalıştığı o yerden alıyoruz, çok daha ideal bir yere inşallah çalışmak üzere sevk ediyoruz."

ASİYE, TEDAVİSİ TAMAMLANDIKTAN SONRA ESKİ HAYATINA DÖNEBİLECEK Mİ? KALICI HASARI VAR MI?

Hüseyin Ateş, kızı Asiye'nin durumunun ciddiyetini koruduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini söyledi. Eşiyle birlikte 11 yıl önce evlendiklerini ve tüp bebek tedavisi sonucu çocuk sahibi olduklarını ve yaşanan olayın şokundan çıkamadıklarını ifade etti. Asiye'nin babası Hüseyin Ateş, "Ben kötü, annesi benden daha kötü halde. Ayakta zor duruyorum. Ne yapacağımı ben de bilmiyorum şu an. Asiye iyileştikten sonra nasıl bir hayat olacak hiç bilmiyorum." dedi.

"İŞİMDEN VE EVİMDEN OLDUM"

Minik Asiye'nin başına gelen bu talihsiz olayın ilk anından itibaren devletin her türlü desteği kendisine sunduğunu ifade eden Hüseyin Ateş, devlet büyüklerinin konu ile yakından ilgilendiğini söyledi. Pitbull cinsi 2 köpeğin de patronuna ait olduğunu söyleyen Ateş, "Bunu yapan patronlarımın köpeği. Dolayısıyla orada çalışma gibi bir durumum yok artık. İşimden ve evimden oldum, çok büyük mağdurum. Psikolojik ve fizik olarak çökmüş durumdayım. İki gündür ne su içtim ne yemek yedim. Eşim benden kötü durumda çünkü sürekli çocuğun yanında." diyerek konuya açıklık getirdi.

Asiye'nin sağlık durumu nasıl? Pitbull'un parçaladığı minik Asiye'ye dair son dakika gelişmeleri

"KIZIMDAN BAŞKA KİMSEM YOK"

Asiye'den önce uzun süre evlat hasreti çektiğini ve zorlu bir süreçten sonra Asiye'nin dünyaya geldiğini belirten  Ateş, "Çok rezillikler çektik. Tek çocuğum o. Eşimin bundan sonra tıbben çocuğu olma olasılığı yüzde 2-3. Yani dünyada tek çocuğumdu o, tek canımdı. Kızımdan başka kimsem yok." diyerek üzüntüsünü dile getirdi. 

MİNİK ASİYE'YE NE OLDU?

22 Aralık'ta Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 3'ü tutuklanmıştı. Saldırgan köpekler ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine teslim edilmişti.

Asiye'nin sağlık durumu nasıl? Pitbull'un parçaladığı minik Asiye'ye dair son dakika gelişmeleri

ASİYE ATEŞ'İN SAĞLIK DURUMUNDA SON GELİŞMELER

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan 4 yaşındaki Asiye Ateş'in kafa ve yüz bölgesinde doku kayıpları olduğunu belirttikten sonra, Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından doku nakli yapılması planlandığını söyledi. Yıldıray Çete, yaptığı açıklamada, gece hava ambulansıyla Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilen Asiye'nin saat 03.00 civarında yoğun bakım ünitesine kabul edildiğini bilgisini paylaştı. Minik Asiye'nin uyuduğunu ve yanına annesini alacaklarını belirten Çete, Asiye'nin sağlık durumundaki son gelişmeleri şu sözlerle aktardı:

 "Genel durumu orta-iyi düzeyde. Hayati bulguları stabil. Kafa ve yüz bölgesinde doku kayıpları mevcut. İlk müdahalesi Gaziantep'te başarılı şekilde yapılmış, hastanemize ileri tedavi amacıyla nakil edildi. Genel durumunun uygunluğunu takip ederek mümkün olan en kısa zamanda, tahminen bir, iki gün içinde Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından doku nakli planlanıyor. Hastamız bizzat Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız tarafından da yakından takip edilmektedir."

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından takip edilen Asiye'nin doku nakli ameliyatının, önümüzdeki hafta içerisinde yapılacağı belirtildi. Asiye'nin tedavisini Prof. Dr. Ömer Özkan’ın üsteleneceği bildirildi. 

Asiye'yi ziyaretinin ardından hastane önünde açıklama yapan Başhekim Yıldıray Çete, Asiye'nin son durumuna ilişkin şunları söyledi:

 "Annesi yanındaydı. Geldiğindeki durumuna göre bugün biraz daha iyi. Ağız yoluyla beslenmesi yapılıyor, bu da iyi bir durum; hem genel sağlık durumu hem moral açısından artı sağlıyor. Eve gitmek istediğini söyledi bana. Onu çok iyi anlıyorum, minik bir çocuk, eve gitmek isteyecektir. Tedavileri tamamlandıktan sonra minik Asiye sağlıklı bir şekilde evine gidebilir. Pazartesi veya salı günü Prof. Dr. Ömer Özkan'ın muayenesinin ardından doku nakli süreci başlayacak"

ASİYE'NİN UZUV KAYBI OLMAYACAK 

Minik Asiye'nin ameliyatını gerçekleştiren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Operatör Doktor Abdulkadir Calavul, 6 saat süren ameliyatın oldukça zorlu geçtiğini belirtti. Calavul, 4 yaşındaki Asiye'de herhangi bir uzuv kaybının söz konusu olmayacağını fakat şu anda yüz felci muayenesi ve ses işitmesini yapamadıklarını belirterek, ''Hasta ilk geldiğinde durumu çok kötüydü. Bilinci kapalı ve entübe şekildeydi. Bize geldiğinde başarılı bir şekilde ameliyatını gerçekleştirdik. Sağ kulak bölgesi, sağ yanak bölgesi, solda ense bölgesinde kemiği kopmuş şekildeydi. Yine saç derisini tamamen koparmış şekildeydi. Kopan dokuların hepsini yerine diktik. Gün geçtikçe daha iyiye gidecek. Tek sıkıntımız beyin bölümü açıkta olduğu için enfeksiyon ihtimaline karşı antibiyotik veriyoruz. Enfeksiyon kapmazsa herhangi bir sıkıntımız kalmayacak. Bu risk dolayısıyla yoğun bir şekilde takip etmekteyiz. Zorlu bir ameliyattı. Yaklaşık olarak 6 saat sürdü. Damarları, sinir dokularını, koparılan saç derilerini diktik. Herhangi bir uzuv kaybı söz konusu olmayacak ancak çocuk hasta olduğu için şu anda yüz felci muayenesini ve ses işitmesini yapamıyoruz'' dedi. 

BAKAN GÜL'DEN ASİYE AÇIKLAMASI: "SİZİN EVLADINIZ HEPİMİZİN EVLADI"

Asiye'yi ziyaret eden ve ailesine 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Bakan Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da konu ile yakından ilgilendiğini şu sözlerle ifade etti:

“Ailemize büyük geçmiş olsun. Sokaklarda insanları tehdit eden hem sokak köpekleri hem bu tür zararlı cinslerin aslında beslenmesi doğru değil. Zaten adli anlamda ve hukuki anlamda yapılması gereken ne varsa yapılacaktır ama hiçbir insanımızı, çocuğumuzu sokakta başıboş olanlar tehdit etmemeli. Yine bu tür tehlikeli cinsler tehdit etmemeli. Bu konuda gerçekten çok hassas olunması gerekir. Bunlar aslında hukuki anlamda da düzenlenmiş konular. Çok üzüldük tekrar geçmiş olsun. Cumhurbaşkanı'mız da defalarca doktorlarıyla görüştü. Sizin evladınız, hepimizin evladı. Cumhurbaşkanı'mız her aşamasında bilgi aldı. Türkiye'de alanında çok uzman hocalarımızla tedavisi sürecek. İnşallah kızımıza her türlü imkanla destek olacağız." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...