Tgrt Haber
11 Temmuz 2022 07:38 - Güncelleme : 11 Temmuz 2022 11:38

Bakan Soylu metroda ırkçı saldırıya uğrayan aileyi ziyaret etti

İstanbul’da Yenikapı-Hacıosman seferini yapan metroda isminin O.O.K olduğu öğrenilen şahıs siyahi aileye ırkçı saldırıda bulunup küfür etti. Gündem olan görüntüler sonrasında polis ekipleri şahsı gözaltına alırken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ırkçı saldırıya maruz kalan aileyi ziyaret etti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
Bakan Soylu metroda ırkçı saldırıya uğrayan aileyi ziyaret etti
Bakan soylu,metro,ırkçı saldırı

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde siyahi aileye yapılan ırkçı saldırı sosyal medyada gündem oldu. Yenikapı-Hacıosman metrosunun Haliç durağında bir vatandaş siyahi bir aile ırkçı saldırıda bulundu. Metroda yolculuk eden bir kişi, yanında oturan siyahi erkeğe küfürler yağdırdı. Hem Türkçe hem de İngilizce küfürler eden kişi, "Afrika'ya dönün, gidin buradan" diye bağırdı. Siyahi erkeğin yanında eşi ve küçük çocuğu olmasına aldırış etmeyen şahıs ırkçı saldırılarını sürdürdü. Sosyal medyada gündem olan görüntülerde yolcuların hiçbir müdahalede bulunmaması tepki çekti.

BAKAN SOYLU AİLEYİ ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu o aileyi ziyaret edip gönüllerini aldı. Aileye geçmiş olsun dileğini ileten Soylu, Davut'un kızları Rukiye ve Fatma'ya hediyeler verdi. İkamet izniyle 11 yıldır Türkiye'de bulunan Müslüman aileye yönelik davranıştan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Soylu, "Böyle bir davranışı kabul etmiyoruz. Onların öfkesi size değil, bize." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu metroda ırkçı saldırıya uğrayan aileyi ziyaret etti

“BİZDE YABANCI DÜŞMANLIĞI OLAMAZ”

Resmi Twitter hesabından da açıklama yapan Soylu, "Senegalli Davut Tertemiz bir insan... Eşi, kızları Rukiye ve Fatma, metroda uğradıkları ırkçı saldırıya çok üzülmüşler... Biz, Müslümanız. Bizde yabancı düşmanlığı olmaz, olamaz; bunu reddederiz. Siyasete alet edecekler diye boynumuzu eğmedik, eğmeyiz..." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1546250936930156545

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Sosyal medyada gündem olan görüntüler sonrasında polis ekiplere harekete geçti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, polis ekipleri "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme", "ayrımcılık" ve "tehdit" suçları ile ilgili Fatih ilçesinde çalışma başlattı. Yapılan incelemede şüphelinin O.O.K. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...