Tgrt Haber
18 Haziran 2021 11:48

Bakanlıktan ailelere internet rehberi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, güvenli internete ilişkin hem ebeveynler hem de çocuklar için tavsiyeler içeren 'Dijital Mahremiyet Rehberleri'nin yayımlandığını bildirdi.

Bakanlıktan ailelere internet rehberi
dijital,oyun,çocuk,medya

Ömer Fatih Sayan, BTK yayımlanan 'Dijital Oyunlarda Mahremiyet Rehberi'nin, ebeveynler açısından yol gösterici olacağını belirterek, "İnternetin uçsuz bucaksız dünyasında, milletimizi ve çocuklarımızı dijital tehlikelere karşı korumak için elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Sayan,Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Güvenli İnternet Merkezinin çocuklar ve ebeveynler için hazırladığı 'Dijital Mahremiyet Rehberleri'nin yayımlandığı bilgisini verdi.

Rehberlerle dijital mecralarda güvenliği sağlamanın ilk adımı olarak nitelendirilen mahremiyet bilincinin oluşmasının amaçlandığını belirten Sayan, "Rehberler hem ebeveynler hem de çocuklar için önemli tavsiyeler içeriyor. Özellikle salgının etkisiyle birlikte çok daha sık dijital ortamlarda yer alıyor, vakit geçiriyoruz. Yavrularımızın oyun, öğrenme ve arkadaş edinme gibi temel ihtiyaçlarını ekranlardan gidermesi, bu konuda daha hassas davranmamızı gerektiriyor." ifadelerini kullandı.

Sayan,”çocuklara internette neleri paylaşıp paylaşmaması gerektiği öğretilmeli, sosyal ağlarda herkese açık paylaşımlar yapılmamalı, güçlü parolalar kullanılmalı, çevrim içi ortamlarda ve dijital oyun oynarken yabancı kişilerle arkadaş olunmamalı ve kişisel bilgiler paylaşılmamalı."

"ÇOCUKLARIN RESİMLERİ PAYLAŞILIRKEN ÇOK DİKKAT EDİLMELİ"

Ebeveynlerin dijital ortamlarda çocuklarının resimlerini paylaşırken çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Sayan, hem kötü niyetli insanlara bilmeden malzeme verilmemesi hem de geleceğin düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

Sayan, çocuklardan da rehberlerde yer alan, kendilerini sosyal ağlardan koruma, üç anahtar kuralı, güvenli mesajlaşma ve parola güvenliği, fotoğraf ve video paylaşımı, kısaca  TAKİP  denilen 5 altın kurala önem vermelerini istedi.

"Dijital Mahremiyet Rehberleri"nin özellikle bu dönemde oldukça fayda sağlayacağına inandığını belirten Sayan, rehber için ebeveynlerin buradan ,çocukların için ise buradan ulaşabilirler.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...